ימי הקורונה והחופשה הכפויה שנגזרה עלינו, מביאים איתם לא מעט אתגרים משפחתיים. החל מהתמודדות עם שעמום, זמן מסכים, מטלות בבית, שעות שינה ועד שמירה על תזונה מאוזנת. נכנסנו לתקופה הזו בהפתעה, אבל עכשיו די ברור שייקח זמן עד שנחזור לשגרת החיים הרגילה. וזו כבר סיבה טובה לעשות סדר בסדרי העדיפויות.
בימים האחרונים פונים אליי עשרות לקוחות, עם שאלות לגבי שמירה על תזונה בריאה – עבור ההורים ועבור הילדים. עם כל האתגרים, אני חושבת שהתקופה הטרופה הזו היא הזדמנות מצוינת לשנות את הרגלי התזונה המשפחתיים, ולהכניס שיפורים שלא הצלחנו להטמיע בשגרה. בכל זאת, אנחנו נמצאים בבית הרבה יותר מהרגיל, וממילא עסוקים במטבח חלק גדול מהיום.
בנוסף, הזמן שתבלו איתם ביחד במטבח הוא השקעה לטווח ארוך. השקעה בקשר שלכם, יצירת חוויות משותפות וחיוביות, וגם טיפוח כישורי חיים עבורם – היכולת להכין לעצמם אוכל. עם הזמן, הם כבר יוכלו להכין בעצמם מנות שהם למדו להכין איתכם ביחד, ולחסוך לכם זמן ומאמץ.
וכמובן, הקסם שקורה במטבח, שבו כמה חומרי גלם הופכים למשהו חדש ולמנה שמוגשת לשולחן, הוא תהליך מרתק עבור ילדים, שיש בו פידבק מיידי. תהליך היצירה של יש מאין מחזק את תחושת המסוגלות האישית שלהם, ומטפח ביטחון עצמי. בנוסף לתרגול המוטוריקה שלהם.