"עם זאת, צורת האפייה של המצה, במיוחד במצות האלו, מקשה על העיכול, כך שאם לא מקפידים לשתות לפחות כוס מים על כל מצה שאוכלים, זה יכול לגרום לכאבי בטן ולעצירות קשה. ההצעה שלי: אפשר לאכול בארוחת הבוקר מצה שלמה עם מעט גבינה; בארוחת הביניים לכו על פרי; בארוחת הצהריים רצוי לאכול חלבונים וירקות, ואחר הצהריים עוד מצה שלמה כאשר מורחים ממרח מתוק על חצי מצה בלבד. בארוחת הערב ניתן לאכול מצה נוספת, בשילוב ירקות וביצה. סך התפריט: 1,000 קלוריות”.
"לכן, חיזוק שרירי הרגליים, למשל, יכול לעזור בצמצום היקפי הבטן באמצעות הגברת המטבוליזם הכללי. חשוב לזכור שכדי לשמור על מסת השרירים ולא לפרק אותם, צריך לאכול מספיק חלבון. הכמות תלויה בעיקר במשקל הגוף ובכמות הפעילות שעושים. על פי ההמלצות כיום, יש לאכול 1.0־0.8 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף ששוקלים אם לא עושים פעילות, 2.0־1.5 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אם מתאמנים, ולפעמים אפילו יותר כשמדובר באימונים עצימים בתכיפות גבוהה”.