השאלה החשובה באמת היא לא מתי אוכלים אלא מה אוכלים. בערב, למשל, קצת יותר קשה לעכל מזון עתיר שומן, ובכמויות גדולות, ולכן אם ארוחת הערב יחסית קטנה ועם מאכלים קלים לעיכול, אין שום בעיה לאכול אותה גם רבע שעה לפני שהולכים לישון”.
ביצים הן מקור לאבות מזון חשובים, אבל כידוע, גם לכולסטרול, ועל כן, במחקר חדש שפורסם לפני כחודש בדקו את הנושא לעומק, וגילו שלא נמצא קשר בין צריכת מעל לשבע ביצים בשבוע לבין מחלות לב וכלי דם”.
לצערי, אפשר לראות דוגמה חיה לזה כשמסתכלים על מעדני חלב מסוימים, ועל משקאות שוקו מופחתי סוכר. בפועל, עדיין מדובר במאכלים עתירי סוכר, שמעודדים ילדים להשמנה, סוכרת ומחלות לב.
דעי לך שגם כשכתוב על דגני בוקר שהם 33% פחות סוכר, זה לא אומר שהם יותר בריאים, זה בסך הכל אומר שיש שם פחות סוכר ממה שהיה בשוק לפני כמה חודשים. זכרי שכשכתוב על מוצר שהוא מופחת סוכר זה בכלל לא אומר אם הוא בריא או לא, זה רק מרמז על כך שהיצרנים מנסים להגדיל את המכירות על ידי תוויות שנשמעות בריאות לצרכן. אם את רוצה לשים לב יותר למוצרים שאת מכניסה לעגלת הקניות ההמלצה שלי היא לשים לב לטבלת הערכים התזונתיים שמופיעה על כל מוצר ומוצר.
שם, תוכלי לראות בדיוק כמה גרם סוכר יש ב־100 גרם של המוצר, וכמה סוכר אפשר למצוא בכל המוצר. לצורך העניין, אם במעדן יש 20 גרם סוכר זה אומר שיש בו ארבע כפיות סוכר, שזה כמובן יותר מדי. אותו הדבר לגבי נתרן, שהרי על מוצרים רבים כתוב שהם מופחתי נתרן, אבל זה לא מדויק בכלל.
למשל, רוטב סויה דל נתרן מכיל כמות עצומה של מלח, ולכן הוא לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה. אם תסתכלי במדף יכול להיות שתמצאי שם רוטב סויה שכתוב עליו מופחת נתרן, אבל בתווית מאחורה תראי שיש בו הרבה יותר נתרן ביחס לרוטב סויה של חברה אחרת, שלא כתוב עליו שהוא מופחת.
אותו הדבר לגבי אבקות מרק כאלה או אחרות, וגם בגבינות מלוחות. לא מזמן בדקתי וגיליתי שגם בחלק ממוצרי גבינה בולגרית מעודנת יש כמות נתרן גבוהה, לפעמים אפילו יותר מהגבינה הבולגרית הרגילה”.