ברזל למהדרין: כיצד לשלב מזונות כדי למקסם ספיגת ויטמינים? | ד"ר רוזמן מייעצת 

האם כדאי להפריד בין בשר וחלב לא רק מסיבות דתיות, אלא בריאותיות, אילו סיבים תזונתיים הכי טובים למניעת מחלות וכיצד ניתן לשלב מאכלים כדי לשפר את ספיגת החומרים המזינים?

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
סטייק
סטייק | צילום: אינגאימג'

דוגמה נוספת שחשוב להתייחס אליה היא אכילת סלט ירקות טריים עם מעט שמן. מעבר לטעם המשתפר פלאים, השמן מסייע לספיגת ויטמין A שמשפר את ראיית הלילה שלנו, ומשפיע על מערכת העיכול, וגם על מערכת הפוריות. חשוב לי לציין שתמיד כדאי לבחור בשמן איכותי שנעשה בכבישה קרה. שילוב מנצח נוסף הוא יוגורט עם תותים: תותי שדה הם אחד המקורות העשירים בוויטמין C.

ביוגורט כמות גדולה של סידן, שדרוש לבניית עצם, תפקוד מערכת העצבים והשרירים. ספיגת סידן משתפרת כשיש בארוחה ויטמין C. עוד שילובים מעניינים הם השילוב בין דגנים לקטניות, כמו למשל במג'דרה. בדגנים יש חלבונים שחסרים בקטניות, ואם אוכלים אותם יחד מתקבל חלבון איכותי יותר שמתאים יותר לבניית גוף האדם. מעבר לזה, גם אכילת פירות עם שקדים או אגוזים יכולה מאוד לסייע בספיגת הסוכר בקצב אטי יותר, ובכך מאפשרת גם לאנשים בעלי נטייה לסוכרת ליהנות ממנת פרי".

החודש פורסם מחקר בירחון אמריקאי לתזונה קלינית, ושם חקרו אילו סיבים תזונתיים חשובים יותר לבריאותנו. האם אלה סיבים תזונתיים שנמצאים בפירות, בירקות וקטניות, או שאולי בכלל סיבים תזונתיים שאפשר למצוא בדגנים ודגני בוקר. במהלך המחקר עקבו אחר 93 אלף איש בגילי 75־45 במשך 17 שנים.

על פי התוצאות, צריכת קטניות, ירקות ופירות תרמה להפחתה של 23% בסיכון לתמותה מכל המחלות, אבל צריכת דגנים ודגני בוקר מלאים לא תרמה לאותה השפעה. המלצות המחקר הן לשקול שוב את חשיבות הפחמימות של בני האדם, כולל פחמימות מלאות".

לסיום, חשוב לי מאוד להדגיש שתפוחי אדמה צריכים להיות מאוכסנים בחושך. אור גורם לתפוחי האדמה להפריש חומרים רעילים שנועדו להגן עליהם מפני חרקים. חומרים אלה גורמים להופעת הצבע הירוק על תפוחי האדמה, והם מזיקים גם לבני האדם. במקרים בהם תפוח האדמה גדול, ניתן להסיר את הקליפה הירוקה על ידי קילוף של סנטימטר שלם".

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף