כל מי שיחזור לעבודה בשבוע הבא, וגם כל מי שסתם נמאס לו לעמוד במטבח ולהמציא מאכלים יצירתיים כדי להפיג את שעמום הסגר, נתקל בדרך כלל בבעיה - הדברים שהכי קל לקחת לעבודה או להכין הם חטיפים לא בריאים, או כריכים. לפעמים מדובר במזון עתיר פחמימות וקלוריות, שלא ממש משביע וגורם לצריכת נשנושים נוספים.
דווקא עכשיו, כשכבר יודעים שמערכת החיסון מושפעת מאוד מן התזונה, ומחסור בחלבונים ובוויטמינים חשובים יכול להחליש את מערכת החיסון ולהגדיל את הסיכון להידבק במחלות (כולל מחלות ויראליות כמו קורונה), חשוב להקפיד על ארוחה מאוזנת ובריאה גם כשנמצאים בעבודה, או במקום בו אין אפשרות לבשל, וגם כאשר נמצאים בבית, גם אם לא ממש אוהבים לעמוד שעות ליד השיש.
אז מה הפתרון? כדאי לנסות את השיטה הבאה - ארוחת צהריים בפיתה. בארוחה כזו חשוב להקפיד על הכללים הבאים:
מבחינה תזונתית, אני יכולה להשוות אותה למנת הפחמימה של הארוחה. הפיתה עשויה מקמח חיטה. גם פסטה על שלל צורותיה עשויה מקמח חיטה, כמו גם התוספת הפופולארית פתיתים. גם קוסקוס עשוי מקמח חיטה, ברוב המקרים קמח לבן. אין הבדל מבחינה תזונתית בין פסטה, פתיתים, קוסקוס או פיתה. אז כל שנותר לעשות הוא להקביל את מספר הקלוריות למנה - ופיתה אחת שווה ל-7-6 כפות של תוספת למנת החלבון.
כדי שאפשר יהיה לשלב ארוחת פיתה כזו עם מנת חלבון ועם ירקות גם בזמן דיאטה, הכנתי רשימה של ארוחות בפיתה שמכילות 500-400 קלוריות. ארוחה משביעה שאפשר להכין ברגע האחרון לפני שיוצאים מהבית:
כמובן שמבחינה תזונתית יש עדיפות לפיתה מקמח מלא, גם אם זו פיתה מכוסמין יש לבדוק שהיא מקמח כוסמין מלא.