אוכל מטוגן הוא אחד הדברים הכי טעימים שיש, אבל מה בנוגע לבריאות? מאזינה עלתה לשידור אצל ד"ר מאיה רוזמן ב-103FM, ושאלה אותה לגבי טיגון בשמן עמוק ומה קורה לערכים התזונתים של האוכל - האם הם נעלמים? 

אחת ליום: התבלין המפתיע שמסייע להוריד את הכולסטרול | מאיה רוזמן מייעצת

כרס בירה? אלה היתרונות הבריאותיים של המשקה | מאיה רוזמן מייעצת

האם תפריט נטול גלוטן תורם לירידה במשקל? מאיה רוזמן מסבירה

"שאלה מצוינת", ענתה ד"ר רוזמן. "אני אתחיל מהערכים דווקא. הטיגון העמוק הוא בעצם טיגון קצר מאוד יחסית לסוגי בישול אחרים ואפילו לטיגון רגיל ובגלל זה רוב הוויטמינים שנמצאים באותו מזון נשמרים. למשל, בצ'יפס יהיו יותר ויטמינים מאשר בתפוח אדמה אפוי או מבושל. נגיד גם שבהשוואה של טיגון לעומת בישול כל המינרלים נשמרים בפנים ובבישול הם עלולים לעבור למי הבישול. זה היתרון היחיד בטיגון בשמן עמוק".

"כאשר מחממים שמן לטמפרטורות גבוהות כל היתרונות של השמן נהרסים וכשזה נעשה למשך זמן רב לא רק שאין יתרונות, אלא מתחילים להיווצר חומרים שמאוד מזיקים לבריאות, יש הטוענים שאף מסרטנים. כל שמון שאת לוקחת ייהרס בטיגון עמוק, לא משנה אם הוא הכי איכותי בעולם. אפשר לקחת שמן 'פושט' מלכתחילה ולא מזוכך כי בסוף יוצא גם ככה שמן עם חומרים מזיקים לבריאות".

ומה באשר לאוכל עצמו?
"סופג את השמן הזה ולכן הוא גם לא בסדר".

גם אם זה נעשה בבית, חד פעמי?
"
חצי שעה את מחממת שמן?"

ממש לא, אני לא מטגנת הרבה, אם כבר רק שניצלים לילדים ואני עושה את זה בשמן עמוק, כעשר דקות-רבע שעה.
"הנזקים של השמן שנספג לשניצל הם במינימום".