יש מאכלים מסוימים שטובים לבריאות. אחד מהם, כך עולה ממחקר חדש שהוצג בתוכניתה של ד"ר מאיה רוזמן ב-103FM, הוא הכרוב הסגול. כמדי שבוע, הציגה ד"ר רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם ייתכן שכרוב סגול מונע סרטן? ומהם ההבדלים בין כרוב טרי, כרוב כבוש או כרוב מבושל בהשפעתם על מערכת העיכול?

הכרוב מכיל כמות יפה של ויטמין C, מינרלים וסיבים תזונתיים. הוא מכיל מעט מאוד קלוריות, מתעכל לאט ומשביע מאוד, מה שאומר שצריכת כרוב מסייעת בזמן דיאטה. הכרוב מכיל חומרים אנטי סרטניים וצריכתו מפחיתה את הסיכון בעיקר לסרטן במעי הגס.

הכרוב הסגול מכיל חומרים נוספים שמקנים לו את צבעו הסגול ונקראים אנתוציאנינים, שנחשבים נוגדי חמצון חזקים שנספגים במהירות אל התאים ופועלים ביעילות נגד חומרים מזיקים בגוף. לאחרונה פורסם מחקר של משרד הבריאות האמריקאי שגילה כי עקב הספיגה המהירה של האנתוציאנינים, הם מונעים מחלות לב וכלי דם, ויעילים נגד לחץ דם גבוה.

ומה עם כרוב כבוש? הוא מכיל מעט מאוד ויטמין C (בעבר הרחוק המלחים שלקחו איתם כרוב כבוש להפלגה לא חלו בצפדינה, כמו מלחים אחרים, עקב חוסר ויטמין C), והוא מכיל חיידקים פרוביוטים, אלו שתססו וגרמו לכבישתו, והם משפיעים טוב על אוכלוסיית החיידקים במעיים שלנו.

ולגבי העיכול - אמנם כרוב טרי מתעכל לאט ועלול לגרום לנפיחות וגזים יותר מאשר כרוב מבושל או כבוש, אבל יש בו את מלוא היתרונות הבריאותיים ולכן הוא עדיף.