הרבה יותר מוויטמין C: הסגולות הבריאותיות המפתיעות של הכרוב הסגול | רוזמן

התזונאית הציגה מחקר חדש והשיבה לשאלה של מאזינה לגבי היתרונות של הירק ואיזה מצב עדיף לאכול אותו: טרי, כבוש או מבושל

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
כרוב סגול
כרוב סגול | צילום: אינג אימג'

הכרוב הסגול מכיל חומרים נוספים שמקנים לו את צבעו הסגול ונקראים אנתוציאנינים, שנחשבים נוגדי חמצון חזקים שנספגים במהירות אל התאים ופועלים ביעילות נגד חומרים מזיקים בגוף. לאחרונה פורסם מחקר של משרד הבריאות האמריקאי שגילה כי עקב הספיגה המהירה של האנתוציאנינים, הם מונעים מחלות לב וכלי דם, ויעילים נגד לחץ דם גבוה.

ומה עם כרוב כבוש? הוא מכיל מעט מאוד ויטמין C (בעבר הרחוק המלחים שלקחו איתם כרוב כבוש להפלגה לא חלו בצפדינה, כמו מלחים אחרים, עקב חוסר ויטמין C), והוא מכיל חיידקים פרוביוטים, אלו שתססו וגרמו לכבישתו, והם משפיעים טוב על אוכלוסיית החיידקים במעיים שלנו.

ולגבי העיכול - אמנם כרוב טרי מתעכל לאט ועלול לגרום לנפיחות וגזים יותר מאשר כרוב מבושל או כבוש, אבל יש בו את מלוא היתרונות הבריאותיים ולכן הוא עדיף.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
כרוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף