"אז במה זה תלוי? למשל, בכמות החומצה", המשיכה. "ויטמין C שהוא גם חומצה אסקורבית, יכול להשפיע על המתיקות, כך גם חומצה ציטרית שנמצאת בלימון וחומצה מאלית שנמצאת בעיקר בתפוחים. ככל שיש יותר חומצה כך מרגישים פחות את המתיקות".
"למשל, בתפוח ירוק יש יותר חומצה מאשר בתפוח אדום, למרות שכמות הסוכר בשניהם דומה - ולכן התפוח הירוק לפעמים פחות מתוק. גם בצל נהיה מתוק לאחר הטיגון או החימום, שגורמים לפירוק החומרים החריפים שממסכים על המתיקות שלו. אז אם הפרי שלכם יותר מתוק לא בטוח שהוא יותר משמין, אולי פשוט יש בו פחות חומצה", סיכמה רוזמן.