האם בפרי מתוק יש יותר סוכר? ד"ר מאיה רוזמן מנפצת את המיתוס

הדיאטנית המומחה של 103FM הסבירה למאזינים כי הטעם של הפרי לא מצביע באופן ישיר על המאפיינים הדיאטתיים שלו. האזינו לטיפ החשוב הזה לשומרי המשקל

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות וירקות
פירות וירקות | צילום: אינג אימג'

"אז במה זה תלוי? למשל, בכמות החומצה", המשיכה. "ויטמין C שהוא גם חומצה אסקורבית, יכול להשפיע על המתיקות, כך גם חומצה ציטרית שנמצאת בלימון וחומצה מאלית שנמצאת בעיקר בתפוחים. ככל שיש יותר חומצה כך מרגישים פחות את המתיקות".

"למשל, בתפוח ירוק יש יותר חומצה מאשר בתפוח אדום, למרות שכמות הסוכר בשניהם דומה - ולכן התפוח הירוק לפעמים פחות מתוק. גם בצל נהיה מתוק לאחר הטיגון או החימום, שגורמים לפירוק החומרים החריפים שממסכים על המתיקות שלו. אז אם הפרי שלכם יותר מתוק לא בטוח שהוא יותר משמין, אולי פשוט יש בו פחות חומצה", סיכמה רוזמן.

תגיות:
דיאטה
/
פירות
/
השמנת יתר
/
סוכר
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף