לא מעט אנשים סובלים מריפלוקס - הפרעה שבה תוכן חומצי, שנשאר בדרך כלל בקיבה, עולה לוושט וגורם לכוויה במעטפת הפנימית של הוושט. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM ממה כדאי להימנע על מנת להפחית את תדירות התופעה ומה דווקא רצוי לאכול.

רבק'לה, המאזינה הקבועה, צורכת באופן קבוע 15 שקדים מדי יום. לאחרונה שמעה על מחקר שקבע כי מי שסובל מריפלוקס צריך להימנע מאכילת השקדים. זאת בטענה כי הם מגרים את התופעה.

"ברגע שיש ריפלוקס וצרבות צריך לשתות מים ולא לאכול כלום", הסבירה ד"ר רוזמן, והוסיפה: "אם רוצים לאכול משהו, צריך לאכול דברים שיספחו את החומצה שהקיבה מפרישה. ברגע שזה סופח החומצה לא עולה למעלה ולא עושה צרבות. ככה גם הריפלוקס פחות קיצוני".

המאכלים שסופגים את החומצות בקיבה

עליית החומצה במעלה הוושט גורמת לתסמינים שונים הפוגעים באיכות החיים של המטופל. התסמינים הנפוצים הינם ריפלוקס וצרבת. זאת בנוסף לכוויה הנגרמת מעליית החומצה מהקיבה, העלולה לגרום לנזקים ארוכי טווח.

"הכי חשוב זה להפריד נוזלים ממוצקים. כשאת אוכלת שקדים זה סופח את החומצה, ואם את לא שותה יחד עם אכילת השקדים זה לא יעלה", ציינה ד"ר רוזמן, "מאכלים נוספים שיספחו הם טוסט, צנימים, לחם קלוי, בייגלה וטחינה גולמית".

"השומנים יכולים להחליש את סוגרי הקיבה"

בהמשך השיחה, התייחסה ד"ר רוזמן להשפעת השומנים על תופעת הריפלוקס: "השומנים יכולים להחליש את סוגרי הקיבה, גם העליון וגם התחתון, וזה עלול לגרום להחמרת הבעיה. זה קורה בעיקר במאכלים מטוגנים המכילים אחוז שומן גבוה".

על פי ד"ר רוזמן, בשקדים יש אומנם אחוז שומן גבוה אבל כמות השומן היא לא מספיק גדולה כדי לגרום לאותו אפקט כמו מאכלים שומניים אחרים כגון חביתה. "לשקדים יש יותר יתרונות למרות שיש בהם 60 אחוזי שומן. רעיון השומן יותר קריטי כשיש ריפלוקס וצרבות משינויים הורמונליים", אמרה.