כל כמה זמן כדאי להחליף את הסקוץ' במטבח? פרופ' קרסו מסביר

יצא לכם להשתמש בסקוץ' הכלים ולתהות האם הוא כבר מלוכלך מדי לשימוש חוזר? ובכן, פרופ' רפי קרסו הסביר לנו בדיוק כל כמה זמן להחליף, איפה כדאי להשתמש בו ומהי נורת האזהרה לפיה אתם מוכרחים לזרוק אותו לפח

שי רגב צילום: אור גפן
שטיפת כלים, אילוסטרציה
שטיפת כלים, אילוסטרציה | צילום: ingimage ASAP
2
גלריה

חשוב לזכור - אל תנסו להרתיח את סקוץ' הכלים או לחמם אותו במיקרו, זה אמנם עוזר להשמדת חלק מהחיידקים, אך לתקופה קצרה מדי שלווא דווקא מועילה באמת. "עדיף לרכוש חבילות ספוגים גדולות או גלילי סמרטוטים רב פעמיים, כך שאפשר יהיה להחליף אותם בתדירות גבוהה מבלי להוציא הרבה כסף", טען הפרופסור.

הנקודה האחרונה שדאג להדגיש פרופסור קרסו, היא שרצוי ואפילו עדיף שלא להשתמש בסקוץ' הכלים גם לחלקים אחרים במטבח - כמו השיש, הכיור או מתקן הגז. לבסוף סיכם פרופ' קרסו: "מה שלא יהיה לא להשתמש בסקוץ' או ספוג יותר מחמישה או שישה ימים, אלא אם אתם גרים לבד או כמעט ולא אוכלים בבית, ואז אפשר להחליף אותו כל עשרה ימים או שבועיים".

פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו | צילום: רמי זרנגר
תגיות:
ניקיון
/
שטיפת כלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף