רבים מאיתנו סובלים מצרבות, שמציקות לנו במהלך היום וגורמים לנו להרגיש לא טוב. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM מה אפשר לעשות כדי להעביר אותן כמה שיותר מהר ולסבול מהם פחות.

מחקר: כמה קפה צריך לשתות כדי להיות פחות חולים? | מאיה רוזמן
הלם: התוצאות המפתיעות של המחקר שהשווה בין צ'יפס לשקדים | מאיה רוזמן

"תחושת הצרבת היא שהחומצה מהקיבה עולה כלפי מעלה, לפעמים עם אוכל ולפעמים בלי אוכל", הסבירה התזונאית ונתנה רימה של שמונה דברים שכדאי לעשות כדי להפחית את הסבל:

  1. להפריד בין אוכל ושתייה: כדאי מאוד לא לשתות יחד עם האוכל ולא לדלל אותו, לא לאכול מרק. למזון דליל יותר קל 'לעלות' מאשר למזון מוצק.
  2. לאכול מאכלים סופחי חומצה כי אז, גם אם האוכל עולה, זה פחות צורב. מה סופח את החומצה? דברים יבשים כמו: צנימים, שקדים, טחינה גולמית.
  3. להקטין את הארוחות: ארוחה גדולה מותחת את הסוגר והוא לא יכול להיסגר, אז כדאי להקטין יפה. עדיף אפילו לאכול ארוחות קטנות יותר פעמים, מאשר לאכול ארוחה גדולה.
  4. להמעיט בצריכת מוצרי חלב: הם דורשים יותר הפרשת של חומצה לעיכול שלהם.
  5. להימנע ממזון חומצי וחריף: זה שורף בפני עצמו, בלי קשר לחומצה.
  6. להפחית צריכת קפה ושוקולד: הם גורמים להחלשת השריר הסוגר.
  7. לא ללכת לישון/לשכב אחרי הארוחה: מצב שכיבה מקל על ה'עלייה' של החומצות.
  8. להימנע ממאכלים מטוגנים: הם שוהים זמן רב בקיבה ומעלים סיכוי לרפלוקס וצרבות.