תזונה מומלצת לצום יום הכיפורים

איך נצליח לעבור את צום יום הכיפורים בצורה טובה? הנה מספר כללים והמלצות לתזונה נכונה לפני הצום, בארוחה המפסקת, ובצאת הצום, להקלה על הסימפטומים השונים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קלוריות, תזונה (אילוסטרציה)
קלוריות, תזונה (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

לצום השפעה שונה על אנשים, לחלקם קשה יותר עם המחסור בנוזלים, אחרים דווקא מרגישים את הקושי בתחושות רעב חזקות וחלק מהאנשים גם סובל משינויים בלחץ הדם וכאבי ראש. ניתן להפחית את כל הסימפטומים האלו על ידי תכנון התזונה כבר מהיומיים שלפני הצום כדי להפוך אותו לנסבל יותר ולא לכזה שמרתק אותנו למיטה עד שעת הצום, ליום שבו אפשר להקדיש את הזמן לתפילה ותשובה.

את הארוחה המפסקת אוכלים בשעות אחר הצהריים. ארוחת צהריים גדולה עלולה לגרום לתחושת שובע מוקדמת, מה שיוביל לאכילה מועטה בארוחה המפסקת והקדמת תחושת הרעב בהמשך. כדאי, לכן, לאכול ארוחת צהריים קלה, כדוגמת ארוחת הבוקר, ולאכול את הארוחה עיקרית בארוחה המפסקת (מנת בשר, פחמימה, ירקות).

על מנת לאפשר לארוחה המפסקת להיות משביעה לאורך זמן מומלץ לכלול בה מזונות בעלי זמן פירוק איטי שנשארים זמן רב בקיבה. מזונות מומלצים הם הפחמימות המורכבות, כגון, אורז, תפוח אדמה, בטטה, קטניות, פסטה. מבין אלה, עדיפות אלה המכילות הרבה סיבים תזונתיים, כגון אורז מלא, בורגול, קטניות, קינואה.

כיצד מתנהלים בסיום הצום?

והכי חשוב, שיהיה צום קל, מועיל וגמר חתימה טובה!

אלינור חינגה מזרחי, דיאטנית קלינית בקבוצת חלי ממן
אלינור חינגה מזרחי, דיאטנית קלינית בקבוצת חלי ממן | צילום: אלינור חינגה
תגיות:
תזונה
/
יום כיפור
/
צום
/
צום ביום כיפור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף