איך לצרוך מזון על? זאת השיטה הכי טובה לאכול זרעי צ'יה | מאיה רוזמן

התזונאית הסבירה למאזין מה ההבדל בין טחינה של הזרעים להשרייתם. בהמשך הסבירה מה ההיתרונות של אבקת חלבון ועל מה צריך להסתכל לפני שבוחרים איזו לצרוך

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
זרעי צ'יה
זרעי צ'יה | צילום: אינג אימג'

"בטחון נספג יותר, אבל העניין הוא שככל שאתה מחכה יותר זמן עם הטחון זה קצת מתפרק. עד כמה שאני מבינה אין הבדל משמעותי. אותו דבר עם פשתן", הדגישה.

בהמשך, שאל המאזין בנוגע לאבקת החלבון. "זה מתאים לכולם אם רוצים תוספת חלבון", הסבירה רוזמן, והוסיפה: "אבקת חלבון מיוצרת ממי גבינה. מי הגבינה זה כביכול היה מוצר לוואי ופתאום גילו שיש שם חלבונים ממש איכותיים, ייבשו את זה ואמרו 'נעשה אבקה'. בשביל לשפר לזה את הטעם מוסיפים לזה קצת סוכרלוז, וניל, ואז אנשים יכולים לעשות מזה שייק ולשתות את זה כחלבון נוסף. אין הבדל גדול בין זה למטרנה לתינוקות, זה פשוט ממקור אחר. יש אבקות חלבון שאני מסתכלת על רשימת הרכיבים ואני לא מתה עליהם בגלל שהסוג ממתיקים בהם לא מי יודע מה. כל עוד אתה בוחר כאלה שיש להם נניח רק סוכרלוז אין איתן בעיה בריאותית".

"אני לוקחת את אבקת החלבון, שמה שתי כפות מים ועושה פנקייק", סיפרה.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
זרעי צ'יה
/
חלבונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף