הזמן הנכון לשתות תה ירוק: כך תפיקו את המקסימום הבריאותי

שתיית תה ירוק נחשבת לבריאה במיוחד, אך מתי עושים זאת נכון? מומחים מסבירים כיצד עיתוי, אופן החליטה ותוספות כמו חלב או לימון משפיעים על ספיגת נוגדי החמצון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תה ירוק
תה ירוק | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

תה ירוק הוא לא רק משקה אהוב שמחמם בבוקר חורפי או מצנן ביום קיץ לוהט – אלא גם מקור עשיר בנוגדי חמצון חזקים, עם שורה של יתרונות בריאותיים. אבל אם שותים אותו בעיתוי הלא נכון – ייתכן שמפספסים חלק גדול מההשפעה שלו.

החומר הפעיל המרכזי בתה הירוק הוא EGCG – שמוכר כאחד מנוגדי החמצון העוצמתיים ביותר בטבע. החומר הזה מסייע להילחם ברדיקלים חופשיים ובתהליכים דלקתיים בגוף, אך יכולת הספיגה שלו מושפעת מגורמים שונים – בהם עיתוי השתייה, אופן החליטה ותזונה נלווית.

לפי האתר EatingWell, גורמים מסוימים כמו זמן הצריכה או המזונות והמשקאות הנצרכים יחד עם התה, עשויים להשפיע על האופן שבו הגוף סופג את התרכובות הבריאותיות. אם שותים תה ירוק כדי ליהנות מהנוגדי חמצון שבו, אלו הזמנים האידיאליים לצריכתו:

הבוקר: בלי מתחרים

לדברי ד"ר ג'וי דובוסט, תזונאית ומומחית לרגולציה בריאותית, שתיית תה ירוק על הבוקר – במיוחד על קיבה ריקה – מאפשרת לגוף לספוג את נוגדי החמצון בצורה הטובה ביותר. "אין רכיבי תזונה שמתחרים על הספיגה, כך שהגוף מנצל את התרכובות הבריאותיות באופן מיטבי", היא מסבירה.

תה ירוק
תה ירוק | צילום: אינגאימג'

בין הארוחות: להימנע מתחרות עם הברזל

לעומת זאת, שתייה סמוך לארוחות עלולה לפגוע בספיגה. "הטאנינים שבתוך התה, שמקנים לו את טעמו המריר, מפריעים לספיגת ברזל", מסבירה התזונאית קריסי ארסנו. לכן, ההמלצה היא להפריד בין הארוחות לתה הירוק – לפחות שעתיים לפניהן או אחריהן.

אחרי האוכל? עדיף לחכות

גם שתיית תה ירוק כקינוח עלולה להפריע לספיגת רכיבים חיוניים מהמזון – במיוחד אם מדובר באנשים שנמצאים בסיכון לחוסר ברזל. מי שבכל זאת מעוניין לסיים את הארוחה בכוס תה, מומלץ שימתין לפחות כמה שעות.

בערב: לא לכולם

למרות שהתפיסה הרווחת היא שתה ירוק מרגיע, יש לזכור שהוא מכיל קפאין – כ־30 מ"ג לכוס. אמנם מדובר בפחות מאשר קפה, אך עבור מי שרגיש לקפאין, גם זה עשוי להפריע לשינה. במקרים כאלה מומלץ לעבור לתה צמחים נטול קפאין כמו קמומיל.

לפי מומחים, הדרך הנכונה להכין תה ירוק היא להשרות אותו במים רותחים (100 מעלות) למשך 4-5 דקות, מה שמגביר את ריכוז נוגדי החמצון. מנגד, חליטה קצרה מדי או שימוש במים פושרים תפחית את האפקט.

שילוב עם ויטמין C – למשל באמצעות פרוסת לימון, תפוז או תותים – משפר את הספיגה של נוגדי החמצון. לעומת זאת, הוספת חלב פרה או סויה לתה מפחיתה את זמינותם. נתונים מצביעים גם על כך שעישון, עודף משקל וגורמים גנטיים עשויים לפגוע ביכולת הגוף לספוג את החומרים הפעילים שבתוך התה הירוק.

לסיכום, אם אתם שותים תה ירוק בשביל הבריאות – העיתוי והאופן חשובים לא פחות מהבחירה במשקה עצמו. כוס אחת, בזמן הנכון, עם המרכיבים הנכונים – יכולה להפוך להרבה יותר ממשקה חם. היא עשויה להיות כלי חשוב בשמירה על הבריאות, כל עוד שותים אותה נכון.

תגיות:
בריאות
/
תה ירוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף