לפני ההסתערות על המנגל: הוראות בטיחות תזונתיות שחייבים לקרוא

באיזה בשר יש להשתמש, ואיך נכון לצלות אותו. אלו תחליפים בריאותיים יותר כדאי לטעום וממה עדיף להימנע. מדריך קולינרי-תזונתי לפתיחת עונת המנגלים

מנגל
מנגל | צילום: ingimage ASAP

עדיף לוותר על סלטים המכילים מיונז או ביצים, אלה רגישים לחום, ולכן לא מומלץ לכלול אותם בתפריט הארוחה מחוץ לבית. ואי אפשר שלא להתייחס לבטיחות מזון לאוכלוסיות רגישות במיוחד, כמו נשים הרות ותינוקות עד גיל שנה. מערכת החיסון שלהם אינה איתנה דיה. חשוב מאוד להקפיד שיאכלו את הבשר או הבשר הטחון לסוגיו רק אם הוא עשוי היטב, Well Done, כלומר מבושל לגמרי - ולא אדום–נא, מחשש לנוכחות החיידק ליסטריה מונוציטוגנס, שיכול לגרום לזיהומים שעלולים להגיע גם לעובר.

תגיות:
בריאות
/
מנגל
/
יום העצמאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף