כיצד אפשר להימנע מעלייה במשקל במהלך החופשה?

"תקדישי לארוחת הבוקר 500 קלוריות: ביצה קשה, לחמנייה, גבינות, ירקות וקפה הפוך. אפשר להסתפק בארוחת צהריים קטנה, ולהתפנק בארוחת הערב

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
בופה, אילוסטרציה
בופה, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

"לתפיסתי אין צורך לרדת במשקל בזמן חופשה, אבל כמובן שגם לא חייבים לזלול בלי סוף ולהוסיף לגופנו קילוגרמים מיותרים של שומן. ההמלצה שלי היא לא לעלות ולא לרדת ואפשר לעשות זאת בקלות רבה. כל מה שצריך הוא לתכנן את צריכת הקלוריות היומית כך שלא תגיע ליותר מ־1,700. בתחילת היום תקדישי לארוחת הבוקר 500 קלוריות: תהני מביצה קשה, לחמנייה קטנה, גבינות, ירקות וכמובן קפה הפוך. מאחר שבמהלך חופשות ארוחת הבוקר היא מאוחרת בדרך כלל, וגם משביעה יותר מארוחת בוקר ביתית, אפשר להסתפק בארוחת צהריים קטנה של כריך או גלידה ופרי, שמספקים לנו עוד כ־200 קלוריות. אם תעבדי לפי התפריט יישארו 1,000 קלוריות, מה שיאפשר לך ליהנות מארוחת ערב מפנקת במיוחד, הכוללת פסטה ברוטב שמנת ופטריות, כוס יין וקינוח של חצי קרם ברולה. עוד אפשרות היא לאכול דג עם תפוח אדמה ואנטיפסטי או אנטרקוט עם ירקות. הכל עניין של תכנון נכון".

"זה מיתוס לחשוב שאוכל שאוכלים בלילה יותר משמין מאוכל שאכלנו בשעת היום. מה שחשוב יותר הוא צריכת הקלוריות במשך היום כולו. זאת אומרת שאם אוכלים אלפי קלוריות עולים במשקל, גם אם כולן נצרכו בשעות הבוקר. לחלופין, אם אוכלים מעט מאוד יורדים במשקל, גם אם אוכלים הכל בשעות הערב והלילה. מקור המיתוס הזה נובע מכך שבשעות הערב והלילה מערכות הגוף פועלות לאט יותר, כולל מערכת העיכול, כך שפחות אנרגיה מתבזבזת על תהליך העיכול. מדובר בהפרש קטן ולא משמעותי, וארוחת לילה אינה משמינה יותר בסופו של דבר. על פי מחקרים, כדאי ואף רצוי לאכול ארוחות כבדות המכילות בשר ומרכיבים מטוגנים כאלה ואחרים בעיקר בשעות הצהריים. אם בכל זאת מעדיפים לאכול ארוחות גדולות בערב, עדיף שזה לא יהיה יותר מאוחר מהשעה 19:00. אני ממליצה לנסות לאכול בערב ארוחות קלילות יותר, כמו לחם וביצה עם מעט סלט, או יוגורט ופרי, שיסייעו למנוע את תחושת הרעב שעתידה להפריע לשינה".

“במנת חומוס יש כ־900 קלוריות - וזה עוד לפני הפיתה ושמן הזית שמוסיפים למעלה. מנת חומוס בחומוסייה יכולה להגיע ל־1,200 קלוריות ואף יותר. לתפיסתי זו אינה מנה המתאימה למי שמנסה לשמור על המשקל ונמצא בתהליך דיאטה”.

“האבוקדו בריא מאוד. הוא מכיל הרבה מאוד אשלגן, הדרוש לוויסות לחץ הדם, ברזל, חומצה פולית ואף אומגה 3. מבחינת הערך הקלורי, יש באבוקדו כ־160 קלוריות לכל 100 גרם, פי 7־6 ממה שיש ביתר הירקות. אבוקדו גדול שלם מכיל יותר מ־350 קלוריות. יש בו 15% שומן ולכן בתפריטי דיאטה יש להתייחס אליו כמנת שומן. כף גדושה של אבוקדו יכולה לשמש כמנת שומן במקום שמן זית או טחינה”.

“אינני בעד נטילת תוספי מזון. את כל התוספים אפשר לקבל בעזרת תזונה נכונה. מחקרים רבים מראים כי מספיק לאכול דג המכיל אומגה 3 אפילו רק פעם־פעמיים בשבוע. מעבר לזה, אפילו באבוקדו יש אומגה 3. עצתי היא לאכול דג מדי פעם ולהקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית תקינה”.

“לדעתי הדבר הכי חשוב הוא להעשיר את התפריט היומיומי שלך בחלבונים. דעי לך שבחצי קוביית טופו יש כ־22 גרם חלבון, ואת בקלות יכולה להוסיף ביום כוס גרגירי חומוס מבושלים כנשנוש השווה 100 קלוריות, לצרוך חביתת עדשים ולהוסיף לתפריט שעועית אדומה”.

תגיות:
אומגה 3
/
דיאטה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף