מהו כולסטרול? כולסטרול הוא חומר שומני שאינו יכול להיכנס לזרם הדם שלנו, כיוון שזו סביבה מימית. אך משום שאנו זקוקים לו, הוא מתעטף בחלבונים וכך מגיע לכל התאים שזקוקים לו. 

חשוב לדעת שהאוכל שלנו לא מכיל כולסטרול טוב או כולסטרול רע. יש בו כולסטרול נקי, לו אנו זקוקים. הכולסטרול מחולק ל"טוב" ו"רע" בהתאם לסוג החלבון שבו הוא מתעטף. הכולסטרול הרע הוא זה שמגיע מהכבד לכל האיברים שזקוקים לו. הטוב הוא זה שחוזר מזרם הדם אל הכבד. זאת דרכו של הגוף לחסוך ולמחזר.
 

כשניגשים לבדיקת רופא, חשוב לזכור שגם אם הערכים גבוהים, אין זה סימן רע. צריך להתעקש ולשאול מהם הערכים הגבוהים. אם הכולסטרול הטוב הוא זה שמרים את הערכים - מה טוב. הרע אמור להיות עד 130. 
 

כדי להוריד את הכולסטרול הרע (LDL), יש לאכול שלוש כפות של שמן זית או קנולה ביום ולהימנע מאכילת שומנים מן החי כמו בשר שמן או מוצרי חלב שמנים. כדי להעלות את הכולסטרול הטוב יש לאכול שמן זית, שמן קנולה או אבוקדו, ולעסוק בפעילות גופנית על בסיס קבוע. 
 

תכניתה של ד"ר אולגה רז משודרת בכל יום שישי בשעה 12:00 ברדיו 103FM