כל מה שרציתם לדעת על הברזל ולא העזתם לשאול

הוא אומנם נדרש בכמויות קטנות, אבל בסופו של דבר מדובר באחד המינרלים החשובים ביותר לגוף האדם

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

הברזל, בדומה לאבץ ולפלואור, שייך לקבוצת מינרלים המכונים יסודות הקורט, שכשמם כן הם: יסודות שנדרשים לגוף בכמויות קטנות. הברזל שמקורו בעולם החי זמין יותר לגוף בהשוואה לברזל מעולם הצומח. מזונות עשירים בברזל מעולם החי הם בשר בקר, הודו ועוף, סרדינים, טונה וביצים. מקורות לברזל מעולם הצומח הם קטניות (שעועית, חומוס, עדשים, סויה), טחינה, אגוזים וגרעינים (חמניות, דלעת) וירקות עליים (שמיר, פטרוזיליה, סלרי).

מרגרט תאצ'ר, "אשת הברזל". צילום: רויטרס
מרגרט תאצ'ר, "אשת הברזל". צילום: רויטרס | מרגרט תאצ'ר, "אשת הברזל". צילום: רויטרס
תגיות:
תזונה
/
בריאות
/
ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף