העוף קובע

מוקפץ, מטוגן או אפוי. העוף הוא אחד מחומרי הגלם החביבים על הישראלים, רק חבל שאת החמין אתם מעדיפים לבשל דווקא מבשר בקר

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

את המנה הזאת הגישו בביתה של לימור לניאדו–תירוש בראש השנה, אך לדעתי היא מתאימה לכל אירוע חגיגי.

עוף שלם גדול, שטוף ומיובש

3 שעות, ועדיף ללילה

2 ליטרים מים

4 כפות שמן זית

5 בצלים לבנים שנחצו ונפרסו

15 שזיפים מיובשים ומגולענים, חתוכים לרבעים

1 כפית בהרט

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כפית אבקת ג'ינג'ר

למשרה:

3 כפות שמן זית

1½ כפיות בהרט

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

למלית:

4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ דק

¾־½ כוס אורז שטוף היטב

1 כפית בהרט

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל אנגלי טחון

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית קינמון טחון

¼ כפית פפריקה מתוקה

½ כפית נענע מיובשת, טחונה

חלקי פנים של עוף (קורקבנים, לב, כבד) חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבנייה קטנה

לחמין:

¼ ⋅ כוס שמן

3 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות

1 כוס אורז שהושרה במים במשך 24 שעות וסונן

½ כפית בהרט

מלח, לפי הטעם

פלפל שחור, לפי הטעם

2 כפות רסק עגבניות

4 גזרים בינוניים, חתוכים לפרוסות

1 קישוא חתוך לפרוסות

3 תפוחי אדמה גדולים (או 2 בטטות בינוניות ו- 2 תפוחי אדמה), חתוכים לקוביות גדולות

4-5 כוסות מים

אופן ההכנה:

מתבלים במלח, פלפל שחור ובהרט ומוסיפים את רסק העגבניות, הגזרים, הקישוא ותפוחי האדמה. בוחשים היטב. מוסיפים את האורז אל הבצלים והעוף

יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הביצים וממשיכים בבישול בחום נמוך מאוד, לאורך הלילה. יש לבדוק מדי פעם את הנוזלים, ולהוסיף במידת הצורך כ– 1½ כוסות מים.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
עוף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף