עונג שבת: גלילות חלווה ואגוזים לכבוד סוף-השבוע

עוגת שמרים עשירה באגוזים, חלווה וקינמון. ללקק את האצבעות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

החומרים:

(ל־ 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות)

½  ק"ג קמח מנופה

25 גרם שמרים

¾ כוס סוכר

3 ביצים

130 גרם חמאה רכה

¼ כפית מלח

להברשה:

למלית:

2 כוסות אגוזי מלך, פקאן או לוז

קצוצים

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1½ כפות קינמון

1 כוס חוטי חלווה )מסולסלת(

לפירורים המתובלים:

60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

½ כוס סוכר חום או לבן

¾ כוס קמח מנופה

להברשה:

אופן ההכנה:

מברישים את העלים בחמאה המומסת. מפזרים עליהם כמות שווה מהמלית. מגלגלים כל עלה משני צדדיו עד אשר הם נפגשים באמצע (בדומה לצוי

אופים בתנור שחומם מראש בחום ביינוני (180 מעלות) כ-30 דקות, עד שהגלילות תפוחות, שחומות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש.

הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית שאהובים עליכם: תפוחים, ריבה, שוקולד למריחה או פרג.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
עוגה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף