החומרים:
(ל־ 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות)
½ ק"ג קמח מנופה
25 גרם שמרים
¾ כוס סוכר
3 ביצים
130 גרם חמאה רכה
¼ כפית מלח
להברשה:
למלית:
2 כוסות אגוזי מלך, פקאן או לוז
קצוצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1½ כפות קינמון
1 כוס חוטי חלווה )מסולסלת(
לפירורים המתובלים:
60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר חום או לבן
¾ כוס קמח מנופה
להברשה:
אופן ההכנה:
מברישים את העלים בחמאה המומסת. מפזרים עליהם כמות שווה מהמלית. מגלגלים כל עלה משני צדדיו עד אשר הם נפגשים באמצע (בדומה לצוי
אופים בתנור שחומם מראש בחום ביינוני (180 מעלות) כ-30 דקות, עד שהגלילות תפוחות, שחומות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש.
הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית שאהובים עליכם: תפוחים, ריבה, שוקולד למריחה או פרג.