השיטה המפתיעה שתגרום לאבוקדו להבשיל מהר יותר | מאיה רוזמן

התזונאית הסבירה בתוכניתה על הפרי הירוק ועל הערכים הרבים שיש בו - ועל אלו שאין בו. עוד סיפרה על ההבדל בין הזנים השונים ולסיום סיפקה טיפ: כך תקצרו את זמן ההבשלה בחצי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינגאימג'

"לפי שיחה עם יו"ר מגדלי האבוקדו שחר גולדברג, יש הרבה זנים לאבוקדו וכל זן מבשיל בעיתוי קצת אחר: הזנים הירוקים והירוקים השחורים, האטינגר הירוק בתחילת העונה מכיל 18% שומן, הזן שנקרא האס עם קליפה מגורענת שמשחירה נפוץ יותר בסוף העונה ומכיל 24% שומן. עכשיו סוף אפריל, אפשר למצוא את הזן 'ריד' - שמאפיין את סוף העונה, גדול יותר, ירוק ולא משחיר ועם מרקם חמאתי וגם אחוז שומן יותר גבוה".

"ככל שאבוקדו נשאר יותר על העץ ומבשיל יותר על העץ כך גם עולה אחוז השומן", אמרה. "כרגע אפשר להשיג אבוקדו כמעט במשך כל השנה. מושכים קצוות לפי הזנים השונים כך שיש לנו אבוקדו רוב הזמן. כמות הקלוריות שבו אינה מאוד גבוהה – 160 קלוריות למאה גרם (שקול ללא קליפה וגלעין), אבל זה עדיין פי 4-3 מרוב הפירות האחרים. כף אבוקדו זה בערך 25 גרם, כ-40 קלוריות, ונחשבת למנת שומן (במקום כפית שמן או כף טחינה בארוחה), או כממרח ללחם".

"אבוקדו שלם ממוצע מכיל 400-300 קלוריות, אבל יש כאלו ממש גדולים שמגיעים גם ליותר. אבוקדו מכיל כמות יפה של חומצה פולית, ויטמין E שדרוש לעור שלנו ולמניעת מחלות (ונמצא רק במאכלים שמכילים שומן). מכיל אבץ, אשלגן, וגם ברזל (אבל כדי להגיע לכמות שיש במנת דג/עוף/בקר צריך לאכול אבוקדו שלם). אין באבוקדו הרבה ויטמין C או ויטמין A בניגוד לירקות ופירות אחרים".

תגיות:
תזונה
/
אבוקדו
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף