האם יין אדום טוב לדיאטה או גורם להשמנה? ד״ר מאיה רוזמן

הסוד הטמון בכוס היין האדום שלכם: התזונאית ד״ר מאיה רוזמן חושפת את הקשר המפתיע בין איכות היין האדום לשמש הישראלית, והאם כדאי לשלב יין אדום בדיאטה שלכם?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
יין אדום, בריא או לא?
יין אדום, בריא או לא? | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

האם אפשר לשלב יין אדום בתפריט לירידה במשקל? וכמה יין נחשב לנשנוש? את השאלות האלו שאלה מאזינה שהתקשרה מהולנד לתכנית הרדיו של מאיה רוזמן ב-103FM.

אז בואו נדבר קודם על הערך התזונתי ועל ההמלצות לשילוב בתזונה בריאה - יין אדום נחשב למשקה שהשפעתו על הבריאות ועל מניעת מחלות לב, שקולה אצל חלק מהאנשים לטיפול תרופתי כמעט. מחקרים לאורך השנים הראו לנו את נוגדי החמצון החשובים ביין, ואת השפעת היין האדום במניעת מחלות לב. ביין אדום נוגדי חמצון חשובים פוליפנולים שנמצאו כמפחיתים את תהליך הסתיידות העורקים ולכן גם מפחיתים בצורה משמעותית את הסיכון למחלות לב.

יין אדום (אילוסטרציה)
יין אדום (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

מבחינה זו חשוב להבדיל בין סוגי היין, ביין לבן כמות נוגדי החמצון הללו קטנה משמעותית ולכן הערך הבריאותי הוא של יין אדום. בנוסף, היין האדום הוא חלק בלתי נפרד מן התזונה הים תיכונית, שזוכה תמיד במקום הראשון מבין כל סוגי הדיאטות – כתזונה הבריאה ביותר, מאריכת החיים ומפחיתה סיכון למחלות.

ולא רק זה, ליין ישראלי יש יתרון מובהק, נוגדי החמצון ביין נוצרים בקליפה של הענבים האדומים, בתגובה לשמש -  ככל שיש יותר שמש יש יותר נוגדי חמצון, ולכן ביין אדום ישראלי יש יותר נוגדי חמצון מאשר ביין אדום מספרד או איטליה אפילו.

יין אדום, בריאות
יין אדום, בריאות | צילום: אינגאימג

באופן כללי, הכמות שנחשבת "בריאה" תלויה באחוז האלכוהול במשקה. במשקאות החזקים של 40% כמו וודקה, וויסקי או ארק- הומלץ בעבר עד מקסימום שני שוטים ליום, ביין – עד 2-3 כוסות ליום, ובבירה – שם אחוז האלכוהול הכי הנמוך –אפילו עד שני בקבוקים של שליש ליטר ליום.

תגיות:
תזונה
/
יין אדום
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף