האם אפשר לשלב יין אדום בתפריט לירידה במשקל? וכמה יין נחשב לנשנוש? את השאלות האלו שאלה מאזינה שהתקשרה מהולנד לתכנית הרדיו של מאיה רוזמן ב-103FM.
אז בואו נדבר קודם על הערך התזונתי ועל ההמלצות לשילוב בתזונה בריאה - יין אדום נחשב למשקה שהשפעתו על הבריאות ועל מניעת מחלות לב, שקולה אצל חלק מהאנשים לטיפול תרופתי כמעט. מחקרים לאורך השנים הראו לנו את נוגדי החמצון החשובים ביין, ואת השפעת היין האדום במניעת מחלות לב. ביין אדום נוגדי חמצון חשובים פוליפנולים שנמצאו כמפחיתים את תהליך הסתיידות העורקים ולכן גם מפחיתים בצורה משמעותית את הסיכון למחלות לב.
מבחינה זו חשוב להבדיל בין סוגי היין, ביין לבן כמות נוגדי החמצון הללו קטנה משמעותית ולכן הערך הבריאותי הוא של יין אדום. בנוסף, היין האדום הוא חלק בלתי נפרד מן התזונה הים תיכונית, שזוכה תמיד במקום הראשון מבין כל סוגי הדיאטות – כתזונה הבריאה ביותר, מאריכת החיים ומפחיתה סיכון למחלות.
ולא רק זה, ליין ישראלי יש יתרון מובהק, נוגדי החמצון ביין נוצרים בקליפה של הענבים האדומים, בתגובה לשמש - ככל שיש יותר שמש יש יותר נוגדי חמצון, ולכן ביין אדום ישראלי יש יותר נוגדי חמצון מאשר ביין אדום מספרד או איטליה אפילו.
באופן כללי, הכמות שנחשבת "בריאה" תלויה באחוז האלכוהול במשקה. במשקאות החזקים של 40% כמו וודקה, וויסקי או ארק- הומלץ בעבר עד מקסימום שני שוטים ליום, ביין – עד 2-3 כוסות ליום, ובבירה – שם אחוז האלכוהול הכי הנמוך –אפילו עד שני בקבוקים של שליש ליטר ליום.