איזה פסטה נחשבת לחלבון ואיזו הכי משביעה? פסטה נחשבת למנה אהובה, הנצרכת לא רק במסעדות איטלקיות אלא גם כחלק כמעט יום יומי בתפריט שלנו. לפעמים זו ארוחה עם תוספת חלבון – פסטה עם בשר, או מוקרמת בגבינה, ולפעמים הפסטה בפני עצמה מהווה את הארוחה כולה.
במקרה שרק הפסטה נאכלת כארוחה, חשוב לדעת שמדובר בארוחה שאינה ארוחה בריאה – כי היא מכילה רק פחמימות, ללא חלבון. אם אוכלים ארוחת צהריים או ערב כזו ממש כל יום, ללא חלבון – התפריט עלול להיות חסר בחלבון, מה שגורם לאורך זמן לאנמיה, חולשה ופירוק שרירים, בעיות מערכת החיסון ונשירת שיער.
אבל לא לדאוג, יש לי בשבילכם פתרון איך לאכול פסטה, שהיא גם חלבון! ובכן, הפסטה הקלאסית עשויה מקמח חיטה שהוא כמובן פחמימה, ארוחה שמכילה פסטה בלבד יכולה להתאים בקלוריות, אך אינה בהכרח מכילה חלבון וזה חיסרון.
קמח דורום/סמולינה הם רק סוג החיטה ודרגת הטחינה של הקמח, ואינם מעידים על איכות תזונתית. ברוב המקרים זהו קמח לבן, חסר ערך תזונתי, ללא סיבים תזונתיים או ויטמינים. אם רוצים פסטה חיטה בריאה יותר, יש סוגים שונים של פסטות מחיטה מלאה ויש להן עדיפות ברורה.
פסטה עדשים למשל, מכילה 25% חלבון איכותי ויכולה להוות תחליף טבעוני לבשר, בדיוק כמו שאם אוכלים עדשים או שעועית הם בעצמם תחליף חלבון טבעוני. כך גם הפסטות ללא גלוטן שעשויות מקמח אפונה, או קמח חומוס, או כל קטנית אחרת. 2 כוסות פסטה עדשים מבושלת, ברוטב עגבניות, עם ירקות אנטי פסטי וסלט – זו ארוחה דיאטטית מושלמת גם בערכה התזונתי, בכמות החלבון, וגם מבחינת הקלוריות.
פסטות מקטניות (פסטה עדשים/חומוס/אפונה/סויה/שעועית) מכילות אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר פסטות מחיטה, ולכן הן משביעות לזמן ארוך יותר. הפסטה המשביעה לזמן הארוך ביותר, וזו עם האינדקס הגליקמי הארוך ביותר, היא פסטה שבושלה "אל דנטה" (כלומר לא מבושלת יותר מדי). לוקח יותר זמן לעכל ולספוג אותה.