מוצרי חלב דלי לקטוז נוצרים על ידי הוספת האנזים לקטאז, שמפרק את הלקטוז (סוכר החלב) לשני רכיבים פשוטים יותר: גלוקוז וגלקטוז. התהליך הזה מאפשר לאנשים שהרגישים ללקטוז לצרוך חלב ומוצריו עם פחות תופעות לוואי במערכת העיכול. מחקר שפורסם ב-Journal of Dairy Science הוכיח שהוספת לקטאז לא רק מפחיתה את הלקטוז אלא גם עשויה לשפר את המתיקות הטבעית של החלב בשל פירוק הסוכרים.
לטענתם יש לזכור שהרגישות לחלב היא לא רק ללקטוז, אלא גם לחלבון חלב הפרה עצמו, ולפעמים גם לעוד מרכיבים שמוספים לחלב בזמן הכנתו לשיווק. לדעתי האישית, מאחר שחלב סויה מכיל חלבון וסידן ממש כמו בחלב פרה – מי שסובל מרגישות ללקטוז זו האופציה העדיפה ביותר, גם על חלב דל או נטול לקטוז.
לסיכום, מוצרי חלב דלי לקטוז מציעים פתרון טוב לאנשים הרגישים ללקטוז, אך יש לקחת בחשבון את ההשפעה האפשרית על רמות הסוכר בדם. הבחירה בין חלב נטול לקטוז לבין תחליפים צמחיים, כמו חלב שיבולת שועל, תלויה בצרכים התזונתיים והעדפות האישיות שלכם.