הסופר פוד העתיק שמכיל פי 9 אומגה 3 מסלמון | ד״ר מאיה רוזמן

בעוד שדגים נחשבים למקור העיקרי לאומגה 3, מחקרים חדשים מצביעים על סופר-פוד עתיק המכיל פי תשעה אומגה בהשוואה לסלמון. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה כיצד לצרוך אותו נכון כדי למקסם את יתרונותיו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
סופר פוד
סופר פוד | צילום: ingimage ASAP
2
גלריה

אז נתחיל מהשורה התחתונה, אם צורכים פשתן באותו רגע שטוחנים אותו, לא רק שלא פוגעים בערך התזונתי אלא גם משפרים את יכולת ספיגת הרכיבים אל הגוף. וטיגון חביתה – הוא קצר, לחום יחסית נמוך, ולא הורס שום דבר בפשתן.

זרעי פשתן
זרעי פשתן | צילום: אינגאימג'

למשל, מחקר שפורסם ב-American Journal of Clinical Nutrition מצא כי צריכת אומגה 3 ממקור צמחי כמו שיש בפשתן - מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם על ידי שיפור פרופיל השומנים בדם.

ובמחקר נוסף שפורסם ב-Journal of Nutrition הוכיחו שצריכת זרעי פשתן עזרה להפחתת דלקות כרוניות, בעיקר כאלו שגורמות למחלות מטבוליות.

לכולנו יש גם את האפשרות לקנות היום זרעי פשתן טחונים מראש – בשקית אטומה, בעיקר בחנויות הטבע, אבל עולה השאלה אם זה בריא כמו בזרעים השלמים – והאם הערך התזונתי של הטחונים נשאר לאורך זמן -  יחסית לזרעים השלמים.

אז למרות שיש הבדל בגוף בין אומגה 3 ממקור צמחי לאומגה ממקור של דגים, וגם למרות שיש לגוף עבודה ב"המרה" של האומגה מהמקור הצמחי, שימו לב למספרים: ב-100 גרם של זרעי פשתן יש כ-22.8 גרם של חומצת שומן אומגה 3 מסוג ALA חומצה אלפא-לינולנית. להשוואה ב-100 גרם של דג סלמון יש כ-2.5 גרם של חומצות שומן אומגה 3 מסוגEPA ו-DHA.

לסיכום, זרעי פשתן הם תוספת מזינה וחשובה לתפריט היומי, עם יתרונות מוכחים לבריאות הלב, העיכול ומערכת החיסון. עדיף לצרוך אותם טחונים (באותו רגע) כדי להפיק את מרב התועלת מהם, אבל גם שלמים הם מצויינים.

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף