ליל הסדר וארוחות החג שמגיעות אחריו לא חייבים להסתיים בתחושת כבדות, וגם לא במשקל עודף. אז נכון, אי אפשר לשנות את התפריט המסורתי ולא באמת נוותר על הקניידלך, הגפילטע פיש או עוגת המצה, אבל אפשר לעשות התאמות קטנות שעושות הבדל גדול.
הבעיה היא לא באוכל עצמו, אלא בכמויות. בסופו של דבר, ברוב הבתים מגישים את אותם המאכלים המסורתיים שנה אחרי שנה. אף אחד לא באמת משנה את התפריט וגם לא צריך. העניין הוא לא מה אוכלים, אלא כמה אוכלים. במקום להילחם בתפריט, פשוט לתכנן נכון את היום כולו, ולשמור על איזון כולל.
2. לשים לב לסדר האכילה: להתחיל תמיד בסלט ירקות טרי, שימלא את הקיבה בסיבים ונפח. אחריו, לאכול את המנה העיקרית: עוף, בשר, דגים או ביצים. ורק אחר כך כשהגוף כבר מתחיל להרגיש שובע , להגיע לפחמימות, שהן עתירות קלוריות ופחות חיוניות תזונתית.
המשימה לא נגמרת. גם בחול המועד מומלץ להמשיך באכילה חלבונית יותר: מוצרי חלב, ביצים, בשר וירקות. תפריט כזה עוזר לשמור על רמות סוכר יציבות, מדכא תיאבון, ומעלה את קצב שריפת הקלוריות של הגוף. חשוב לשים לב לאגוזים ולפיצוחים. למרות שהם "נשנוש טבעי", הם מכילים למעלה מ־600 קלוריות ל־100 גרם וזה חופן אחד בלבד.
ולסיום, אני תמיד אומרת - מי שמצליח לשמור על המשקל בחג הזה, כאילו ירד שני קילוגרם, כי רוב האנשים , עולים אותם בחג הזה.