תירס גמדי נראה כמו צעצוע, אבל הוא אחד הירקות הכי מפתיעים בתזונה הבריאה. הקלח הקטן הזה, הוא לא רק ירק אקזוטי שנמצא בשימורים אסייתיים, אלא גם תוספת טעימה, בריאה ודלת קלוריות שיכולה להשתלב בכל תפריט.
ולא פחות חשוב: בניגוד לגרעיני תירס רגילים – שהם עתירי פחמימות – התירס הגמדי נחשב ירק לכל דבר, עם ערך קלורי דומה לירקות ירוקים, הרבה פחות סוכר, ויתרון אמיתי למי שמחפש לשלב טעמים חדשים בלי לחרוג ממסגרת הקלוריות היומית.
התירס הגמדי הוא קלח תירס רגיל, שנקטף בשלב מוקדם מאוד של התפתחותו – הרבה לפני שהגרעינים שבו מתחילים להתמלא בעמילן ובסוכר. זו גם הסיבה שהוא פריך, עדין, ודל מאוד בקלוריות.
בניגוד לתירס רגיל שבו אוכלים רק את הגרעינים, התירס הגמדי נאכל כולו – מהראש ועד הזנב. הליבה רכה ואכילה, ואין צורך לפרק אותו או להפריד אתה גרעינים.
הנתון הזה הופך אותו לאידיאלי כנשנוש בדיאטה, תוספת לסלטים, או חלק מפלטת ירקות מוקפדים. מדובר בכמות קלוריות שדומה לזו של מלפפון – לא של תירס רגיל!
למרות גודלו, התירס הגמדי מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול, אך הם עדינים וקלילים יותר – מה שהופך אותו נוח לעיכול גם עבור מי שמתקשה עם ירקות קשים או סיביים במיוחד.
רוב קופסאות השימורים של תירס גמדי מכילות אך ורק מים, מעט מלח – וזהו. בלי חומרי שימור, בלי חומרים משמרים, ובלי תוספים מיותרים.
בניגוד לשימורים אחרים שנוטים להכיל כמויות גדולות של נתרן, תירס גמדי שומר על רמות מלח נמוכות, מה שהופך אותו מתאים גם למי ששומר על לחץ דם או פשוט מנסה להפחית נתרן בתזונה.
תירס גמדי ניתן להשיג גם בגרסה טרייה (אם אתם גרים ליד שוק אסייתי או חנות טבע מתקדמת), ולעיתים גם מוקפא – גרסה שמאפשרת שילוב קל במנות חמות או הקפצות.
בתוך ווק חם, עם טיפת שמן שומשום, רוטב סויה, שום וג'ינג'ר – תירס גמדי נצלה במהירות, שומר על פריכותו, ונותן טאץ' אסייתי טעים ובריא לכל תבשיל.
אז אני מקווה ששכנעתי אתכם, תירס גמדי אולי נראה כמו פרט שולי בסלט או בקופסת ירקות מוקפצים, אבל בפועל– מדובר בירק דל קלוריות, קל לעיכול, טעים במיוחד ומגוון מאוד מבחינה קולינרית. אפשר לשלב אותו כחטיף בריא, תוספת לארוחה, או חלק ממנה אסייתית מלאה – והוא בהחלט שווה מקום של כבוד במטבח שלכם.