החומצה החיונית שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו: כל מה שצריך לדעת

חומצות השומן מסוג אומגה־3 נחשבות לאחד המרכיבים החשובים ביותר בתזונה, אבל לא תמיד אנחנו יודעים מאיפה להשיג אותן וכמה מהן באמת נחוץ לגוף. האם כולנו חייבים תוסף? ומה ההבדל בין אומגה מהחי לבין מהצומח

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אומגה 3: מה המקורות הטובים ביותר, וכמה צריך לצרוך?
אומגה 3: מה המקורות הטובים ביותר, וכמה צריך לצרוך? | צילום: אינגאימג'
5
גלריה
כדורי אומגה 3
כדורי אומגה 3 | צילום: אינג אימג'

ה־EPA וה־DHA הן הצורות הפעילות ביותר, שהגוף משתמש בהן ישירות לבניית תאי עצב, לשמירה על הלב ולהפחתת דלקת. לעומת זאת, ה־ALA הצמחית צריכה לעבור המרה בגוף ל־EPA ול־DHA – תהליך שנחשב מוגבל למדי.

עם זאת, מי שלא אוכל דגים או סובל ממחלות לב או דלקתיות - כדאי שיתייעץ עם רופא או דיאטנית בנוגע לתוסף אומגה־3 או לשמן אצות, שמספק את החומצות הפעילות בצורה טבעונית.

האם עדיפה אומגה 3 מדגים או ממקור צמחי?
האם עדיפה אומגה 3 מדגים או ממקור צמחי? | צילום: אינגאימג'
בתמונה: אגוזי מלך, עשירים באומגה 3
בתמונה: אגוזי מלך, עשירים באומגה 3 | צילום: אינגאימג
פודינג צ'יה
פודינג צ'יה | צילום: ד''ר מאיה רוזמן
תגיות:
אומגה 3
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף