לפתוח מודעות תזונתית: כיצד לבחור לחם בריאות ללא תוספים

איזה שינוי תזונתי עלינו לבצע על מנת לשפר את מדדי לחץ הדם והכולסטרול שלנו, והאם יש ירקות שיותר בריא לאכול לאחר בישול או אידוי? ד"ר רוזמן עונה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם
לחם | צילום: אינג אימג'

"מעבר לכך, חשוב לי לציין שלחם בריא אמור להיות מיוצר מ־100% קמח מלא, ובמקרה הזה לא משנה אם יהיה עשוי מ־100% שיפון מלא, 100% כוסמין מלא או 100% חיטה מלאה – כל מה שחשוב בעת רכישת לחם בריאות הוא שהקמח שאיתו מכינים את הלחם יהיה מלא ב־100%, ואפשר לבדוק זאת לפי רשימת הרכיבים. אם שתי המילים הראשונות שמופיעות ברשימת המרכיבים על אריזת הלחם יהיו קמח חיטה כהה ורק אחר כך כתוב קמח חיטה מלא, זה אומר שיש יותר קמח חיטה כהה בלחם, וזה הרבה פחות טוב. לפעמים רשימת המרכיבים תהיה כתובה בצורה לא נוחה לקריאה, אבל כדאי להתאמץ ולקרוא בטרם קונים. בסופו של דבר אנחנו רוצים לאכול מזון שתורם לנו לבריאות ולא כזה שיש בו קמח מלא, אבל גם עוד הרבה חומרים אחרים שפחות מתאימים לנו".

“ישנם הרבה מאוד מזונות שאינם מתעכלים במלואם בגופנו. לדוגמה, אם את אוכלת שומשום ומפזרת מעט ממנו בסלט או בדייסה, דעי שהוא לא נלעס היטב ויוצא בחלקו כמו שהוא נכנס. הרבה מאכלים שאנחנו לא לועסים טוב ויש להם קליפות, או שהם באמת קטנים מדי, לא מתעכלים עד הסוף ויוצאים ממערכת העיכול בדיוק כמו שהם נכנסים. ועדיין, אנחנו לא באמת יכולים לדעת כמה ויטמינים ומינרלים נספגים מאותם המזונות, ואחת הדרכים לוודא שמלוא הוויטמינים והמינרלים יצליחו להיספג במערכת העיכול היא פשוט לטחון אותם, ולכן רצוי שתטחני את זרעי הצ’יה. חשוב לציין שיש פה עוד עניין שצריך להביא בחשבון בטרם את מבצעת את פעולת הטחינה – כשאנחנו טוחנים חלק מהמזונות, הם עלולים להתחמצן אם מחכים הרבה זמן עד שמשתמשים בהם. הייתי ממליצה לך לטחון מעט זרעי צ’יה בכל בוקר, ואם אין לך זמן, עדיף לאכול אותם כפי שהם".

תגיות:
לחם
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף