האם כדאי להימנע משתיית מים בזמן האוכל? ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

רבה אנשים סובלים מרפלוקס וחשים שהאוכל עולה להם למעלה. לאותם אנשים לא אמליץ לשתות ולאכול או לצרוך מאכלים נוזליים, כי כך יהיה לאוכל קל יותר לגרום לצרבות

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מים מינרליים
מים מינרליים | צילום: Yayimages

"כשאנחנו אוכלים, הגוף שלנו מפריש המון מיצי הקיבה, הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים, ולכן אפשר לשתות מים במהלך הסעודה. יש לנו הרבה אנזימי עיכול שנועדו לעכל בין היתר מאכלים מדוללים, כמו מרק ירקות. הרבה אנשים סובלים מרפלוקסים וחשים שהאוכל עולה להם למעלה. לאותם אנשים אני לא אמליץ לשתות ולאכול או לצרוך מאכלים נוזליים, כי יהיה לאוכל קל יותר לגרום לצרבות ולעלות במעלה הוושט. גם לאנשים שסובלים מבעיות מעיים אני ממליצה להימנע משתייה במהלך הארוחה".

"באורז המלא יש מעט מאוד ארסן ובאורז הלבן אין ארסן כלל. מדובר בחומר שנמצא באדמה ומופיע בכל הגידולים החקלאים. אין מה לדאוג מהארסן שבאורז, להפך: אני ממליצה לך לאכול דווקא יותר אורז מלא מאשר אורז לבן. בני הקטן אוהב מאוד אורז מלא עם אפונה או גזר, זה משהו שהוא אוכל כל יום בלי דאגה. ובנוגע למאכלים הסגולים: אם במהלך יום בודד את אוכלת סלק שלם אחד, כרוב אדום, בצל סגול וחציל, זה בסדר גמור. הירקות הסגולים עוזרים לעבודת המעיים. הפיגמנט הסגול שבהם נקרא אנתוציאנין, והוא נוגד חמצון, ולכן הוא מעולה לגופנו. אם מאכלים סגולים עושים טוב לגופך, את יכולה להרגיש חופשי לאכול אותם".

"בחודש שעבר חלה סערה סביב הגבינה הצהובה. בניסיון לקדם את רפורמת משרד הבריאות שנועדה להנגיש את המידע לציבור ולסמן מוצרים לא בריאים במדבקות אדומות, התעוררה תנובה ומחתה נגד הרצון של משרד הבריאות לסמן את הגבינות הצהובות במדבקה אדומה. אני לא מסכימה עם ההגדרה שהגבינה צהובה הנה מאכל לא בריא. ב־100 גרם גבינה צהובה 28% שומן, רק חצי הוא שומן רווי. בפועל אנחנו לא אוכלים 100 גרם גבינה צהובה, אלא פרוסה של 20 גרם. לגבינה הצהובה יש המון יתרונות: היא מכילה סידן בכמות עצומה, יותר מכל מוצרי החלב. היא מכילה כ־6 גרם חלבון, כמו שיש ביוגורט קטן ואין בה לקטוז, כך שמי שרגיש למאכלי החלב המכילים לקטוז עדיין יכול לצרוך אותה בלי בעיה. מלבד זאת, מחקר שפורסם לאחרונה בעיתון מדעי יוקרתי בארצות הברית חשף ששומן רווי שמקורו מן החי לא בהכרח גורם למחלות לב. מי שמתלבט איזו גבינה צהובה לצרוך, אני ממליצה על גבינות שלא מכילות חומרים משמרים".

תגיות:
מים
/
הרגלי אכילה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף