בסיום תקופה זו מגיעה המנופאוזה. שלב זה מתחיל כאשר חולפת שנה מאז קבלת המחזור האחרון. אחד הביטויים הגופניים המשמעותיים בשלב זה הוא העלייה במשקל, עלייה ממוצעת של כחצי קילו בשנה. מחקרים מצביעים על עלייה מצטברת של עד 8 קילו. עם העלייה בגיל חלה ירידה בקצב חילוף החומרים (מטבוליזם), ואין הכוונה לתפיסה השגויה שחילוף חומרים הוא פעילות מעיים.
נכון יותר להתכונן מראש לגיל ולמנוע עלייה מצטברת עם השנים. מומלץ יחד עם תזונאית לבחון את דפוסי האכילה, לוודא שירידה במשקל היא לא במחיר של חוסרים תזונתיים, ולהתאים תוכנית מותאמת לדרישות המשתנות של הגיל כמו רמת חלבון נאותה ומגוון ויטמינים ומינרלים. בתקופה זו המקרר, המקפיא והמזווה ייראו אחרת אם הקן התרוקן. מכיוון שהמטבח משרת אדם או שניים, לפעמים מתעצלים לבשל, מדלגים על ארוחות ובוחרים בארוחות בחוץ או במזון מעובד.
חשוב שיהיו אוכל ומוצרי מזון טעימים וזמינים, כמו מגוון ירקות במבחר צבעים, גרגירי חומוס וקטניות אחרות, ביצים, יוגורט, אגוזים ושקדים, דגים (טונה או סרדינים משומרים יכולים לתת לכך מענה), ג'ינג'ר, תבלינים ועשבי תיבול. מחקרים מצביעים על כך שדיאטה ים-תיכונית בגיל 60־50 הביאה לשיפור משמעותי באיכות החיים בגיל מבוגר יותר וצמצום מגבלות בתפקוד הפיזי והנפשי.
חשוב להקפיד על שינה נאותה ככל הניתן. בתקופה זו, לעתים נפגעת איכות השינה בלילות, וזו גוררת עייפות במהלך היום. העייפות עלולה לגרום לחשק מוגבר לאכול פחמימות, סוכרים ומזון עתיר שומן כדי לספק אנרגיה לגוף. כדי להתמודד עם הפגיעה בשינה מומלץ להיוועץ ברופאת נשים/משפחה.
הסטטוס הבריאותי של אדם בעודף משקל קל שעוסק באופן קבוע בספורט טוב יותר מזה של אדם רזה שאינו פעיל. לפעילות גופנית סדירה ערכים רבים נוספים מעבר לשריפת קלוריות: היא ממריצה את מחזור הדם, חשובה לחיזוק השרירים ושימור מסת השריר, מסייעת לשיווי משקל ומשפיעה לטובה על מצב הרוח.