נוסף לביקורים אצל הבשלנים הפרטיים, שעליהם ועל מה שהם מציעים תוכלו ללמוד באתר של תיירות מטה יהודה, בימים רביעי וחמישי ייצאו "סיורים בין הסירים" - סיורים קולינריים מודרכים, שבהם המשתתפים יזכו לטעום מהנוף ומהקולינריה, להיפגש עם יוצרים ואומנים מקומיים ולהתוודע מקרוב למסורות בישול שונות. הסיורים, שייצאו לעת שקיעה, יעלו 160 שקלים לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות.
קטיף פטל ואוכמניות
דוד גייס לעבודה את בני המשפחה, ובימים שלפני הקורונה אף ניתן היה לראות שם לא מעט מתנדבים שמגיעים מכל רחבי העולם כדי לקחת חלק ביוזמה - לעבוד את האדמה ולפתח את האזור. במהלך הקורונה, כשהיה לא מעט זמן פנוי, דוד אף בנה מבנה בוץ שמשמש כחנות משק, שבה הוא מציע תוצרת מקומית.
אז מה אפשר לעשות שם? סיור בחממות הפטל, הכולל קטיף פירות יער, ולאחריו ניתן לרכוש סלי פיקניק מלאים בתוצרת איכותית ולשבת באחת מפינות הזולה שבמשק. הסלסילות מלאות בכל טוב: גבינות, יינות או בירות, מטבלים, לחם, ירקות טריים ופירות יער.
את אשתו הכיר באיטליה, כשעבד וחי כרועה צאן, והיא, אזרחית גרמניה, עבדה בחווה. בוקר אחד, אחרי שכבר התגוררו בארץ, בת זוגו הגיעה הביתה עם קרואסון מדהים. אייל התפעל מהיצירה, התאהב באפייה והחליט ללמוד את התחום. הוא עבד שמונה שנים במאפייה, אפה אחר כך לחמים בבית ומכר לשכנים. זה שנתיים הוא עובד במאפייה שהקים בתעוז, שם הוא מציע מאפים מתוקים ומלוחים, בהם הוא שם דגש על חומרי גלם בריאים ואיכותיים, עשירים בטעם ובערכים תזונתיים, וכן פלטת גבינות, כריכים ומטבלים.
במהלך הפסטיבל תוכלו להשתתף בסיור מודרך במאפייה, שבמסגרתו עוברים על פני תחנות הייצור, מדברים על מחמצות ואפייה ועל סוגי קמחים וטועמים לחמים.
אי אפשר בלי טיול תומקאר בלב מדבר
הטיולים במטה יהודה יכולים לארוך כשעה וחצי, הם מתחילים במתחם שבמושב אדרת ויורדים לכיוון נחל האלה - שם אפשר לערוך תצפית על העמק - מגיעים למערת פעמון, לחירבת ריבו ולעוד הפתעות שרק המקומיים מכירים.
יקב צפרירים
"מנות זיכרון" בחצר של עופר
עצירה אחרונה ובהחלט חביבה היא בחצר של עופר אביב שבמושב מטע. עופר עורך ארוחות נושא בחצר ביתו, כשברקע הנוף הפתוח והפראי של הרי יהודה. הוא מתמקד באוכל איכותי מעשה ידיו, ובכל חמישי בערב מציע ארוחת קונספט משתנה. הדגש הוא על ״מנות זיכרון״ ממקומות שונים בעולם. הארוחה מוגשת בחצר אינטימית שבה נושבת רוח קרירה ומושמעת מוזיקת רקע. מלבד אוכל טוב, עופר מתמחה בקוקטיילים מיוחדים, יש יין או בירה מקומית במחירים נוחים למדי (10־45 שקלים).
בימי שבת הוא מציע ארוחות פיקס - כל מה שהוא עושה יוצא לשולחן. בתחילה מוגשים לחם ומטבלים, ולאחר מכן הוא מוציא מהמעשנה שלושה סוגי בשרים ומהפלנצ'ה עוד סוג בשר אחד, ולצדם ירקות שורש, שעועית וכו׳. הארוחה מסתיימת בבראוניז וקפה.