החורף הישראלי פורח ומציע שלל הפתעות למטיילים חובבי הטבע. העונה נראה שלא רק פרחים מקשטים את המדינה, כשמדרום ועד צפון מתקיימים מגוון פסטיבלים. אחד מהם הוא פסטיבל "טעמים גליל עמקים", שייפתח רשמית ב־27 בפברואר ויימשך עד 27 במרץ. הפסטיבל, שמתקיים זו השנה ה־18, ממשיך במסורת ומאפשר למטיילים לקבל טעימה מהמטבח ומהנוף המיוחד של העמק.
הפסטיבל השנה שם במוקד את הקולינריה המקומית והתיירות החקלאית המפותחת של מרחב הגליל והעמקים. במהלך החודש יתקיימו אירועים לאורך הנחלים ציפורי, בית לחם ותבור, טיול בדרך הטמפלרים בקריית טבעון, ביערות קק"ל, בחוות חקלאיות, ביקבים ובמסעדות, במוזיאונים ובפינות חמד.
כמו בכל שנה, גם הפעם הפסטיבל ייפתח באירוע במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת, שיכלול דוכני אוכל ויין. בסופי השבוע ייערכו אירועים מיוחדים, בהם שוק חקלאים ואומנים במתחם רכבת העמק ההיסטורית בכפר יהושע, סיורים קולינריים בשוק בעפולה, בתים מארחים לסיפורים וטעמים בלב נצרת, טיול פעיל מודרך על ידי מדריכי קק"ל ורשות ניקוז ונחלים קישון לאורך נחל בית לחם מרמת ישי לכפר יהושע. לרעבים יחכו סלסילות פיקניק מלאות מטעמים ממסעדות נוף הגליל ופיקניק ביער צ'רצ'יל משולב בטיול מודרך של מדריכי קק"ל לאורך נחל תבור הזורם רק בחורף.
חובבי הצעדות יוכלו גם להצטרף לצעדת יקנעם החינמית, שתצא ביום שישי 11.3 (7:30־13:30) בסמוך לח'אן יקנעם ותסתיים בעמק השלום המלבלב, שבו זורם נחל השופט. לאורך המסלול המעגלי (7.2 קילומטרים) יתקיימו הפעלות ירוקות, משחקי טבע ומופעים, יוצבו דוכני מזון ועוד (מתאים גם לעגלות).
עוד כמה מהאטרקציות שמחכות לכם במסגרת הפסטיבל:
המון מים זרמו מאז שהרכבת פעלה, וכעת על הוואדי צופים תושבי קריית טבעון. עם השנים נזרקה אל הוואדי לא מעט פסולת ומי גשמים גרמו לסחף של הקרקע, מה שהביא לפגיעה אקולוגית במקום. כדי להחזיר את המקום לקדמותו ולמנוע פגיעה עתידית קק"ל לקחה על עצמה פרויקט שיקום ייחודי שינתב את זרימת המים בזמן הגשמים, יאסוף אותם למטרת השקיה של עצי הפרי שמסביב, והכי חשוב ימנע נזק נוסף בשל שיטפונות.
כדי לעשות זאת הם יצרו סהרונים (סכרים קטנים) לאורך הערוץ, שאליהם זורמים המים ומתווספים לבריכות אגירה קטנות. במקביל הם ניקו את תוואי הדרך, יצרו שביל הליכה נוח, ואף בנו מיני־אמפי שמאפשר לקבוצות קטנות להתכנס על השביל. בתקופת החורף, בעיקר אחרי הגשמים, אפשר לראות עדיין את המים הרבים שנאספים בסהרונים, לצאת לסיור לאורך השביל וליהנות מהפריחה העונתית שמצדיו.
בנקי התחיל לבשל כשהיה נער צעיר, וכשבגר נסע לפריז ללמוד בישול בבית הספר הקולינרי קורדון בלו. משם הוא התפתח ועבד ברובע ה־12 של פריז, בסוהו בניו יורק ובמספר מסעדות מצליחות בתל אביב. בשנת 2006 עבר אלון לצפון, ומאז הוא רוקח ומבשל ארוחות פרטיות וסדנאות בישול על טהרת מוצרים מקומיים.
בסדנה שלו תבשלו ותטעמו סלט שומר הדרים, מרק מינסטרונה יזרעאלי, ריזוטו חורף, צ'יפסונים של תפוחי אדמה ואפונה, חציל סיציליאני חריף ועוקצני כמו אנשי סיציליה.
הוא התחיל לימודי לחם בבית ספר בתל אביב, שכללו כ־500 שעות לימוד. בתום שמונה חודשים של לימודים הוא החל לתרגל בבית אפיית לחמים, ואת התוצרת חילק למשפחה ולשכנים. אחרי שאשתו סימה התלוננה על זה שהוא מלכלך לה את המטבח עם כל הקמח, הוא החליט לבנות תנור מקצועי בחצר. את הלחם שאפה הוא מכר מדי שישי לחברים בשמשית, והשאר היסטוריה.
אחרי שראה שהלחמים שלו נגמרים בתוך עשר דקות, הוא הגביר את קצב הייצור, הקים עוד מבנה ליד הבית וגייס את הבנות שלו שיעזרו במכירה. לאט־לאט התחילו הזמנות בכמויות מטורפות מתושבי הסביבה, והוא הבין שהמאפייה הביתית שלו צריכה מקום חדש. צחי מצא מקום מקסים ברמת ישי, שיפץ אותו והעביר אליו את המאפייה שלו. במקום החדש הוא מפעיל גם בית קפה מתוק, שבו מוגשות מנות חמות, מאפים וקפה משובח. הוא מכין הכל לבד - לחמים, בגטים, פרצלים, מאפים, קישים, מתוקים ומטבלים.
במהלך הפסטיבל הוא יציע מבצע מיוחד של ארוחת בוקר זוגית עשירה ב־110 שקלים. חוץ מזה, מי שיזמין ארוחה זוגית, יוכל לרכוש לחם מחמצת ב־10 שקלים, ועוד הפתעות משתנות.