אחרי שבועיים בקולומביה, החזרה לארץ היתה קלה מתמיד. כן, זה קצת מפתיע לחזור מחופשה של שבועיים, להשאיר את העבודה ואת המשפחה מאחור, לצאת לטיול מלא בחוויות ועדיין לחזור למירוץ החיים בארץ בצורה קלילה ואך טבעית. ההסבר לכך הוא די פשוט - קולומביה קצבית, דינמית, צבעונית, מפוצצת באנרגיה ולכן גם החזרה לארץ לא ממש שינתה את קצב החיים.
אחרי 20 שנה שעברו מאז הטיול הגדול "אחרי צבא" בדרום אמריקה ובקולומביה בפרט, החלטתי לחזור לארץ שאהבתי יותר מכל הארצות בדרום ומרכז אמריקה. הארץ שמציעה תרבות עשירה, נופים מהממים, מזג אוויר טרופי, ים קאריבי, אוכל מדהים, מוזיקה לטינית ואנשים חמים. החזרה אחרי כמעט 20 שנה היתה מיוחדת, אני השתנתי אך גם קולומביה בהמון מובנים. מלחמת האזרחים הסתיימה (לפחות באופן רשמי), הכלכלה נהנתה מצמיחה מרשימה והתיירות גדלה גם היא. אז הנה מסע הצילום המהיר שלי בשלושת הערים המרכזיות של קולומביה.
עיר האביב הנצחי, זהו שמה של מדיין ולא במקרה. העיר השוכנת בגובה של כ-1,500 מטר מעל פני הים ונחשבת לעיר השנייה בגודלה בקולומביה והיא נהנית ממזג אוויר נעים לאורך כל השנה. בשנות ה-80 וה-90 המוקדמות פאבלו אסקובר סוחר הסמים הנודע חי וניהל את קרטל הסמים העצום שלו מאזור מדיין אך מאז הרבה השתנה והעיר נחשבת למודרנית והחדשנית ביותר בקולומביה, ואף זכתה בשנת 2013 בתואר העיר החדשנית ביותר בעולם.
היעד השלישי והאחרון - קרטחנה!
העיר שיש בה הכל, היסטוריה, ארכיטקטורה קולוניליאלית, ים קאריבי, מסעדות מדהימות וחיי לילה בלתי פוסקים. קרטחנה דה אינדיאס (Cartagena de Indias) מכונה בקיצור - קרטחנה, היא עיר נמל בצפון קולומביה, לחוף הים הקריבי עם אקלים טרופי. בשנת 1984 הוכרז המרכז ההיסטורי היפייפה שלה כאתר מורשת עולמית.