ט"ו בשבט, חג האילנות, מסמל את התחדשות הטבע והצמיחה. לאחר תקופות מאתגרות, רבים מאיתנו מחפשים להתחבר מחדש ליופי הארץ ולטבע הפורח. לרגל החג, פנינו למספר מדריכי צילום מובילים בישראל, שבחרו לשתף אותנו ביעדי הפריחה האהובים עליהם, לצד תובנות מעולמם הייחודי.
ג'ין סירקין: פריחת הנקטרינות בעמק החולה
ג'ין סירקין היא צלמת המתמחה בצילומי ניובורן, הריון, ילדים ומשפחה, המשמשת גם כמנטורית ומנחה קבוצות צילום מכל הארץ. אהבתה לטבע מובילה אותה לחפש לוקיישנים קסומים לסדנאות הצילום האומנותי שהיא מעבירה. לדבריה, "הטבע בישראל יפייפה ובכל חודש יש פריחה חדשה ומרגשת".
היא ממליצה במיוחד על פריחת הנקטרינות הוורודה בעונה זו. מיקומים מומלצים כוללים את עמק החולה, איילת השחר, מושב מגשימים במרכז ובכניסה לגבעת עדה. ניתן לראות את המטעים מהכביש, אך כדי להיכנס יש לבקש אישור מהחקלאי.
אושר פארטובי: פריחת עצי הפאולינה בקיבוץ נצר סירני
אושר פארטובי, בן 45 מרמת גן, מצלם מזה כ-18 שנים. הוא מנהל קהילת צילום המציעה סדנאות ייחודיות, ביניהן צילום מחול בשילוב אופנה ופורטרטים קונספטואליים.
לדבריו, "בחודש הקרוב יש המון פריחות יפייפות של שקדיות, נקטרינות ואפרסקים שניתן למצוא במגוון מקומות. אבל יש פריחה אחת שקצת נשארת מתחת לרדאר – פריחת עצי הפאולינות". עצי הפאולינה, שמקורם בסין, מסודרים במטעים בשורות, מה שנותן מראה של חו"ל לאורך כל השנה. בסוף מרץ, צמרות העצים מתכסים בפריחה לבנה-סגלגלה/ורודה, המעניקה כסות פסטורלית ועדינה.
המטע בקיבוץ נצר סירני, שנמצא בקצה המערבי של הקיבוץ, הוא מקום מקסים במיוחד בתקופת הפריחה, הנמשכת כשבועיים. במקום יש מתקני שעשועים לילדים, שולחנות לפיקניקים ואפשרות לפרוס שמיכה ולהביא נשנושים. הכניסה לקיבוץ עשויה להיות מוגבלת בשל שער, אך בדרך כלל יש תנועה ערה של רכבים שנכנסים, וניתן להיכנס איתם. כמובן, חשוב לשמור על הניקיון".
טל ישראל: פריחת התורמוסים בתל קטרה בגדרה
טל ישראל ממליץ על פריחת התורמוסים בתל קטרה בגדרה. במיוחד בשקיעה או למשכימי קום, בזריחה. צלם הטבע טל ישראל מתעד טבע ישראלי, חיות בר, ציפורים ונופים מרהיבים של ארצנו. באתר שלו תוכלו להתרגש מהשילוב בין אהבתו העמוקה לעולם הטבע לבין כשרונו הייחודי הוויזואלי. הוא עורך סדנאות צילום טבע ובעלי חיים, בהן המשתתפים זוכים לצלם באינספור אתרי טבע מרהיבים וללמוד על ההתנהגות של בעלי החיים בסביבה הטבעית.
טל ממליץ על ביקור בתל קטרה בגדרה, במיוחד בתקופת פריחת התורמוסים. תל קטרה הוא גבעת כורכר בגובה 57 מטר, הנחבאת כיום בין בתיה הצפוניים של גדרה. בפברואר-מרץ, הגבעה מתכסה במרבדי תורמוסים סגולים-כחולים, המעניקים למקום יופי מיוחד. מהתל נשקפת תצפית מרהיבה על האזור המקיף את גדרה, כולל גבעות מרר והשטחים החקלאיים במרחב בית אלעזרי - קדרון ושדה התעופה תל נוף.
הגישה הנוחה ביותר היא דרך רחוב שפרינצק בצפון גדרה, ממנו תגיעו לעליה לתל קטרה. שימו לב שבשבתות ייתכנו עומסים, כך שמומלץ להיערך בהתאם ולהגיע מוקדם.
שירלי לב: חורשת הסרג'נטים (האלונים) שבנתניה
שירלי לב, צלמת ומנחת סדנאות לצילום סלולרי בטבע, משתפת: "צילום וטבע הם האהבות הגדולות שלי. הם מלמדים אותי לא רק להסתכל, אלא להתבונן. את הכלים הללו אני מביאה לקבוצות שאני מדריכה".
היעד המומלץ על ידה הוא חורשת הסרג'נטים (האלונים) בנתניה. בלב שכונת קריית השרון, משתרעת חורשה קסומה בשטח של כ-255 דונם, המהווה ריאה ירוקה בעיר. החורשה, בניהולה של קק"ל, מציעה שבילי הליכה מעגליים באורך של כ-1.3 ק"מ, המתאימים לכל המשפחה. במרכז החורשה נמצאת שלולית חורף עונתית, המוקפת בגשר צף שאורכו כ-100 מטרים, המאפשר תצפית על מגוון עופות מים ודו-חיים. בנוסף, תמצאו במקום שולחנות פיקניק מסודרים, מתקני משחקים לילדים, ושפע של חניה חינמית.
בעונות החורף והאביב, החורשה מתמלאת בפריחה מרהיבה, כולל מינים נדירים ומוגנים כמו תורמוס ארץ-ישראלי, צבעונים, אירוסים, כלניות ובן-חצב יקינתוני. הצמחייה העשירה והאווירה השלווה הופכות את המקום ליעד אידיאלי לצילום ולבילוי משפחתי.
החורשה נקראת גם "חורשת הסרג'נטים" בשל פרשייה היסטורית מתקופת המנדט הבריטי, כאשר בשנת 1947 נמצאו במקום שני סרג'נטים בריטיים שנתלו על ידי אנשי האצ"ל. היום, המקום משמש כאתר טבע עירוני ייחודי, המשמר את נופי השרון שהיו ואינם עוד.
הגישה הנוחה לחורשה היא דרך רחוב דרך הפארק 17, נתניה. הכניסה ללא תשלום, והביקור מומלץ במיוחד בחודשי החורף והאביב, כאשר הפריחה בשיאה.
ט"ו בשבט הוא הזדמנות נפלאה להתחבר מחדש לטבע, ליהנות מהפריחות המרהיבות ולתעד את היופי שסביבנו. כפי שנאמר במקורות: "כי האדם עץ השדה" (דברים כ', י"ט), הטבע משקף את מחזורי החיים שלנו, את הצמיחה וההתחדשות. נצלו את התקופה הזו לצאת, לחוות ולצלם את הפלאים שהטבע הישראלי מציע.