הרגל נפוץ בטיסות שנראה תמים לחלוטין מתברר כמטרד אמיתי לצוותי האוויר - וייתכן שגם מסוכן. דיילת ותיקה חושפת מדוע מחיאות הכפיים בנחיתה שכולנו מכירים עלולות להיות הרבה יותר מסתם מנהג מביך.
ברברה בצ'ילרי, דיילת ארגנטינאית בעלת ניסיון רב, פרסמה לאחרונה בטיקטוק אזהרה מפתיעה: "למרות שרבים נוהגים למחוא כפיים כשהמטוס נוגע בקרקע, אני ממליצה בחום להימנע מכך." הסיבה המפתיעה? הטייסים כלל אינם שומעים את ה"הוקרה" הזו בשל דלת תא הטייס האטומה - כך שהמחווה מאבדת את משמעותה המקורית.
@laurenandra And just like that… clapping after landing is back! 👏✈️ 🎶 Cue the applause as the wheels touch down—because apparently, we’re all just that relieved to be on solid ground. 😂 Are you part of the comeback? Or are you team clap or cringe? Let’s hear it! 👇 #PlaneEtiquette #TravelTrends #FlyingAnxiety #SafeLanding #AviationLife #FrequentFlyer ♬ original sound - Travel🇨🇦
אך מסתבר שיש סיבות חמורות הרבה יותר להפסיק לחלוטין את המנהג. בצ'ילרי חושפת שעד שהמטוס עוצר לחלוטין, הנוסעים והצוות עדיין בסכנה פוטנציאלית. "מרגע הנגיעה בקרקע ועד העצירה המוחלטת, תקלות קריטיות עלולות להתרחש - כשל בלמים, הפעלת מנגנוני חירום, או אפילו התפוצצות צמיג", היא מזהירה.
התרחישים האלה עלולים להוביל לפינוי חירום - סיטואציה שבה מחיאות כפיים תהיינה לא במקום. יתרה מכך, מומחי תעופה מדגישים שהמחווה יכולה להתפרש בכמה מדינות ככזו שמזלזלת במקצועיות של הטייסים, כאילו הנחיתה הבטוחה היא הפתעה ולא תוצאה של מיומנות מקצועית.
"כשאתם מוחאים כפיים, אתם למעשה מתעלמים מהעובדה שנחיתה בטוחה היא תוצאה של עבודת צוות מורכבת," מסבירה בצ'ילרי, "לא רק הטייסים אחראים לכך, אלא גם צוות הקבינה, פקחי הטיסה והצוות הקרקעי - כולם חלק מהמאמץ הזה."
אז מה כן אפשר לעשות?
הצוותים ממליצים על גישה פשוטה - המתינו לסיום הטיסה והודו באופן אישי לצוות ביציאה מהמטוס. טייסים ודיילים בדרך כלל עומדים ליד היציאה, זו ההזדמנות האידיאלית להביע הערכה אמיתית.
בסופו של דבר, זו בחירה אישית אם למחוא כפיים או לא - אבל כדאי שתדעו את ההשלכות האפשריות. ומה שבטוח, הבטיחות והסבלנות צריכות להיות בעדיפות עליונה עד שהמטוס מגיע סופית אל שער היציאה.