בתום דיון בין משרד האוצר, משרד החינוך והסתדרות המורים, הצדדים סיכמו את עקרונות ההסכם הקיבוצי החדש של עובדי ההוראה, ובכך מערכת החינוך תיפתח מחר כסדרה. עם זאת, עדיין לא נחתם הסכם קיבוצי עם המורים של בתי הספר העל יסודיים, והאיום בשביתה לא הוסר. על כך, יושב ראש ארגון המורים, רן ארז, שוחח היום (רביעי) עם ענת דוידוב ב-103FM.

בפתח דבריו, אמר ארז: "אני רוצה לברך את המורים בבתי הספר היסודיים, בגנים ובחטיבות הביניים על כך שהשיגו יפה מאוד ושכרם השתפר. אנו שמחים בשמחתם. בסך הכל הם צריכים להיות מרוצים כי עשו קפיצת מדרגה. הגענו עם שרת החינוך להסכמות ברפורמת הבגרויות, אך יש לה גם השלכות כלכליות. היא לא רשאית לאשר תוספות כלכליות כאלה ואחרות שעולות מהרפורמה, אלא רק האוצר. האוצר עדיין לא חותם על ההסכם הקיבוצי. אנחנו לא דורשים עלויות גדולות מאוד של תוספת שכר ממשרד האוצר או השלטון המקומי, אלא רק מה שהסכימו לתת". 

לדבריו, "מדובר על תוספת של גרושים, יכול להיות שלמורים שמכינים לבחינות בגרות, משהו כמו חצי שעה שבועית, משהו שיכול להיות עלות שנתית של 5,000 שקלים אולי. תוספת העבודה שנדרשת ממורה בשכבה יב', משרד האוצר מוכן לשלם, אבל הוא צריך לחתום על הסכם קיבוצי. אני מתכוון להשבית את הלימודים עד שההסכם הקיבוצי שאנו חייבים ייחתם. אם ייחתם היום לא נשבית, אם יחתמו בעוד שבוע, נשבות שבוע. הם היו רוצים להרוויח פה לא רק שקט תעשייתי, אלא גם מיצוי תביעות, שלא נדרוש תוספות שכר בעתיד. אם לא ייחתם הסכם היום - לא נפתח את שנת הלימודים מחר".

רן אז הוסיף כי "גם משרד החינוך וגם מרכז השלטון המקומי, וגם אנחנו מוכנים לחתום. משרד האוצר לא רוצה. השביתה תימשך כל עוד לא ייחתם ההסכם הקיבוצי. פניתי לשר האוצר, ביקשתי ממנו שיתערב, לצערי התערבותו לא עזרה, או מפני שנציגיו במשרד התעלמו מזה או שהיו להם שיקולים נוספים. פנינו אל רה"מ".

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, רדיו 103fm