פרשנות: צה"ל יכול לרשום לעצמו הבוקר (שני) הישג ראשון משמעותי במבצע "עוז וחרב" שהחל לאחר קריסת הפסקת האש בעזה. בקבינט המדיני-ביטחוני, הועברו החלטות שעליהם הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר התעקש, בגיבויו של שר הביטחון ישראל כ"ץ. יחד עם זאת יש לציין שזאת למרות שהמטרה העיקרית, שהיא החזרת החטופים ושינוי עמדת חמאס במשא ומתן - לא הושגה.
בקבינט המדיני-ביטחוני קבע הרמטכ"ל שלושה עוגנים בנושא הסיוע ההומניטרי. הראשון - לא תהיה הרעבה של האוכלוסייה, והסיוע יוכנס כבר בשבועיים-שלושה הקרובים. השני - חיילי צה"ל לא יהיו אלו שיחלקו את הסיוע. ההתעקשות של הרמטכ"ל נבעה מתוך חשש מסיטואציה שבה הלוחמים שיחלקו את הסיוע, יעמדו בסכנה לא מידתית מול המון עוין ורעב. השלישי - חלוקת הסיוע לא תתבצע על ידי חמאס, אלא על ידי ארגונים בינ"ל, בהבטחה היקפית של צה"ל.
הרמטכ"ל ושר הביטחון לא נכנעו לדרישות הימין והם לא "הניחו את המפתחות על השולחן", כפי שדרש שר האוצר וחבר הקבינט בצלאל סמוטריץ' מזמיר. נקבע, כי ישראל לא תצא להתקפה כוללת על עזה אלא רק לפעולה מידית מוגבלת - בה תגביר את רף הלחץ על שתי החטיבות של חמאס ברצועה, ותתפוס שטחים תוך הנעת האוכלוסייה העזתית למחסות ההומניטריים. זאת בניגוד לעמדתו של סמוטריץ', שדוחף לכיבוש מלא של עזה, ולחימה רחבה ונרחבת להכרעת חמאס, ולטענתם, כדי להגביר את הלחץ להחזרת החטופים.
שני שרי הימין בממשלה, בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, קיבלו הלילה שיעור שכל טירון בצה"ל לומד כבר בשבוע הראשון של הטירונות: כשאתה מרטיב את צה"ל זה אולי גשם, אבל כשצה"ל מרטיב אותך זה שיטפון. בחוצפתו, ניסה סמוטריץ' להלך אימים, והשתלח לפני כעשרה ימים ברמטכ"ל ודרש ממנו בישיבת הקבינט להניח את המפתחות אם לא יאפשר את חלוקת הסיוע באמצעות חיילי צה״ל בלבד, ואם לא יפעל למיטוט החמאס. בתגובה, הרמטכ"ל לא נגרר להשיב לשר. אך מאוחר יותר אמר: "לא הרגשתי מושפל מדבריו. מי שמדבר כך פוגע בעצמו יותר ממה שהוא פוגע בי. אני לא מתכוון להיכנע לשיח מסוג זה. הבהרתי ואני מבהיר אם יש מישהו אחר שיכול לעשות זאת יותר טוב - וולקאם".
גם השר בן גביר יידרש לבלוע בכניעה את החלטת הקבינט אתמול. הוא עוד הכריז בראיונות כי יש להפציץ את מחסני הסיוע, ועכשיו השוטרים שלו יצטרכו לאבטח את שיירות הסיוע שינועו לרצועת עזה בכבישי ישראל.
באשר למועד התקיפה: ישראל מנסה לשדר כי מתוך כבוד לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ היא תימנע מהרחבת המבצע, כל עוד הוא מבקר במזרח התיכון. אבל, יש כאן שני פקטורים שיביאו לדחיית הרחבת הלחץ על חמאס.
הראשון - מבצעי. הכוחות שמגויסים, עוברים כרגע אימונים והתארגנות לפני שעולים לקווים בצפון וביהודה ושומרון, כדי להחליף את כוחות הסדיר. אחר כך, צה"ל רוצה לאפשר לחטיבות הסדיר להתרענן כמה ימים, להתארגן, ולהגיע באופן מיטבי למערכה בעזה.
שנית - ישראל רואה בקטאר כגורם שמנע בימים האחרונים את העסקה לשחרור עשרה חטופים חיים, לצד החזרת חלק מהחללים. ישראל מבינה כי הקטארים לא רוצים שטראמפ יאשים אותם בביקורו בהכשלת המהלך והם כנראה עשויים לפעול מול חמאס בעניין.