לפעמים, דווקא הצורך האישי והעמוק ביותר מוביל לפיתוח הפתרונות המשמעותיים ביותר. זה בדיוק מה שקרה להילה קדמון, סטודנטית לתקשורת חזותית בבצלאל, שיחד עם הסטודנטיות גל שינרמן ושירה קרנקורס הפכה את הקשר המיוחד עם אחותה למחצה, יהלי, לפרויקט שעשוי לשפר את חייהם של ילדים רבים: TIMO – אפליקציה לשעון חכם, המיועדת לסייע לילדים עם מוגבלות קוגניטיבית בתפקוד בינוני-גבוה להבין ולעקוב אחר לוח הזמנים היומי שלהם.

הפרויקט של השלוש הוצג לאחרונה כחלק מקורס "עיצוב לאימפקט חברתי" של בצלאל, יוזמה משותפת של האקדמיה לעיצוב עם ענקית הפארמה "אסטרהזניקה" ו"שווה פיתוח" (מיזם משותף לג'וינט-ישראל מעבר למגבלות, הביטוח הלאומי- אגף הקרנות ועמותת "ציונות 2000").

הדמיה של האפליקציה (צילום: ללא קרדיט)
הדמיה של האפליקציה (צילום: ללא קרדיט)

יהלי היא ילדה בת 9 המתמודדת עם שיתוק מוחין ואפילפסיה וזקוקה להשגחה צמודה בשל סכנת נפילות. לאחר מחקר על עולמות ההבנה והתפיסה הקוגניטיבית של ילדים, פיתחו שלוש הסטודנטיות אפליקציה המותאמת לשעונים חכמים ומורכבת משלוש שכבות מרכזיות: תזכורות לנטילת תרופות הכוללות משחק, לוח זמנים אינטראקטיבי עם קטגוריות של פעילויות שונות (לימודים,טיפולים ופנאי), ופידבק חווייתי באמצעות דמות וירטואלית חביבה.

 מימין: הילה קדמון ושירה קרנקורס (צילום: ענבר זק)
מימין: הילה קדמון ושירה קרנקורס (צילום: ענבר זק)

השלוש מדגישות שהפוטנציאל של האפליקציה רחב. "תפיסת זמן היא אתגר עבור ילדים רבים, לא רק למתמודדים עם מוגבלות. TIMO יכול לסייע גם לילדים עם קשיים אחרים, כמו הפרעת קשב או אוטיזם, ולעזור להם להבין ולהתארגן טוב יותר לאורך היום".