מאז תחילת מלחמת "חרבות הברזל" באוקטובר 2023, גויסו לשירות מילואים למעלה מ-350 אלף משרתים ומשרתות – נתון חסר תקדים בתולדות ישראל, המשקף את חוסנה של החברה האזרחית. אחד מכל חמישה סטודנטים בישראל משרת במילואים, כשבעים אלף סטודנטים המהווים את עיקר הכח הלוחם של צה"ל שהשבוע, שוב, הבאנו את מקצת בעיותיהם שהממשלה עדיין לא נותנת להן מענה.

אתמול (רביעי) צויין יום ההוקרה למשרתי המילואים שנבלע בציון 600 ימי המלחמה אבל בשורה של מוסדות אקדמיים העלו על נס את תרומתם של הסטודנטים למילואים והגדילה לעשות מכללת סמינר הקיבוצים שבה 574 סטודנטים וסטודנטיות ועשרה אנשי סגל נקראו לדגל וקטעו שגרת חיים מאתגרת.

קמפיין התודה לאנשי המילואים במכללת סמינר הקיבוצים (צילום: באדיבות מכללת סמינר הקיבוצים)
קמפיין התודה לאנשי המילואים במכללת סמינר הקיבוצים (צילום: באדיבות מכללת סמינר הקיבוצים)

"מדובר בשיעור ניכר מסך הסטודנטים הפעילים, המשקף את איכותו, ערכיו וחוסנו האזרחי של דור העתיד של אנשי ונשות החינוך בישראל", אומרים במכללה שבה ציינו אתמול את יום ההוקרה למילואים במגוון פעילויות בקמפוס, בהובלת ההנהלה ואגודת הסטודנטים.

שלטי תודה והוקרה הוצבו ברחבי הקמפוס ובמרחבים המקוונים, שי אישי הוענק לכל מילואימניק ומילואימניקית הלומדים או עובדים במוסד, ומחווה סמלית של הערכה גם לבני ובנות משפחותיהם.

"סטודנטים ואנשי סגל שנקראו לשירות מילואים בתקופה הזו מתמודדים עם אתגרים עצומים – אישיים, משפחתיים ואקדמיים", אמרה ל"מעריב" פרופ' סמדר דוניצה-שמידט, נשיאת מכללת סמינר הקיבוצים: "הם נאלצים להיעדר מהלימודים, לעיתים חודשים ארוכים, ולשוב לשגרה תחת עומס רגשי ומעשי לא פשוט. יום ההוקרה הוא רגע חשוב לעצור, להסתכל להם בעיניים, ולהביע את ההערכה האמיתית שמגיעה להם. כחברה חינוכית, האחריות שלנו היא לא רק להוקיר – אלא גם להבטיח עבורם תנאים תומכים, מרחב מאפשר, וקול שמכיר במורכבות התקופה".

מאז תחילת הלחימה, נעשים במכללה מאמצים רבים לבוא לקראת המגויסות והמגויסים במגוון דרכים אישיות, אקדמיות ופדגוגיות, הכוללות הקלות במועדי בחינות, סיוע אישי בלמידה, אפשרות ללימוד מקוון בעת הצורך, מערך מלגות ייעודיות, וסדנאות תמיכה נפשית וחברתית. בנוסף, הופנו משאבים להמשך ליווי ותמיכה לצעירים החוזרים מהשירות.