במסגרת מסורת ארוכת שנים, תוכנית ״גרעיני אודי״ מבית עמותת ״בנתיבי אודי״ יזמה את המסע המיוחד, בשיתוף קק"ל ותנועות הנוער הצופים, בני עקיבא, עזרא, נוער מד"א וחניכי תוכנית "ניצנים". השנה המסע היה בסימן "נוער מוביל באחדות״, והדגיש את כוחה של הבחירה המשותפת בצעידה לעבר חברה ישראלית מאוחדת יותר, דווקא בתקופה של קיטוב ושסעים. את הטקס הנחו חברות גרעיני אודי אביה ראסק גרעין מודיעין, שירה מזרחי גרעין רמות בירושלים ואשת התקשורת שרה ב"ק שהיתה חניכה של אודי אלגרבלי ז"ל. 

האירוע כלל מסלול הליכה חווייתי, תחנות תוכן והיכרות שהופעלו על ידי חברי גרעיני אודי ומדריכי קק"ל, טקס "אות אחדות הנוער", והגיע לשיאו במופע המרכזי של להקת "התקווה 6" בפארק ענבה במודיעין. 

בין משתתפי המסע והטקס היו: שר-שלום ג'רבי מנהל חטיבת חינוך וקהילה, קק"ל, גור רוזנבלט סמנכ"ל משרד החינוך, ראש מנהל חברה ונוער, אילן גאל-דור מנכ"ל גשר, ראשי הנהגות מהצופים אלעד סנדרוביץ, מזכ"ל בני עקיבא יגאל קליין, תום לביא ממיזם קיבוץ הייטק, מרדכי וג'ורג'ט אלגרבלי מייסדי עמותת בנתיבי אודי, שלומציון לנדאו חליגואה יו"ר ועד מנהל בנתיבי אודי, תת אלוף במיל' ארנון זו-ארץ יו"ר בית אודי, אופיר אלגרבלי מנכ"ל עמותת בנתיבי אודי ובכירים מעמותת בנתיבי אודי. 

תוכנית ״גרעיני אודי״ (צילום: יחצ)
תוכנית ״גרעיני אודי״ (צילום: יחצ)

במהלך הצעדה עברו החניכים שלוש תחנות שנבנו על ידי עמותת "בנתיבי אודי" בשיתוף עם קק"ל. התחנות הציעו פעילות מגוונת ומרתקת שהעבירה את המסר המרכזי של המסע: השאיפה לאחדות ושיתוף פעולה בין כל חלקי החברה הישראלית. לקראת סוף המסע, לפני ההגעה לנקודת הכינוס במיני ישראל, פגשו החניכים את מדריכי קק"ל וחברי הגרעינים שקיימו מעגלי שיח בנושא הכלה והתמודדות עם דעות שונות ומגוונות. 

אביה ראסק מגרעין אודי ממודיעין מספרת כי "המסע מהווה קרקע לצמיחתה של תנועה חברתית אמיצה בהובלת בני הנוער- המסר: אפשר גם אחרת. יחד. האירוע עצמו שימש הזדמנות להצטרף ולתמוך בגרעיני אודי ובתנועות נוער נוספות  שמקדמות יוזמות חינוכיות בפריפריה החברתית-גיאוגרפית."

״יש חיבור אמיתי בין פלגים שונים בחברה ואני שמח לראות איך מצטרפים אנשים מרקעים מגוונים״ סיפר חניך בגרעיני אודי. ״האחדות פה היא לא סיסמה- היא באמת מתקיימת. לא צריך להסכים על הכול, אבל אפשר להכיר, לכבד ולפעול יחד״ הוסיפה.

שר שלום ג'רבי מנהל חטיבת חינוך וקהילה בקק"ל : "קרן קימת לישראל רואה בבני הנוער את העתיד הערכי של החברה הישראלית, ופועלת להנחיל להם זהות, ערכים ואחריות חברתית. מסע האחדות מדגיש את הצורך בגישור על פני שסעים – ששורשם פעמים רבות פשוט באי-היכרות. רק דרך מפגש, שיח וחוויות משותפות נוכל לבנות חברה מלוכדת, שמכירה בשונות אך צועדת יחד.”

גיא פורת, ראש מטה תנועת הצופים: ""דווקא עכשיו, כשהחברה הישראלית חווה שבר עמוק ואובדן אמון בין חלקים בתוכה – בוחרים בני ובנות הנוער להיפגש, להקשיב, לשאול, ובעיקר – לצעוד יחד. מסע האחדות של גרעיני אודי הוא תזכורת כואבת ועם זאת אופטימית: יש עדיין מי שמאמינים שאפשר ואפילו מוכרחים לגשר על הפערים. זה לא מסע של פתרונות – זה מסע של בחירה להישאר בשיח, גם כשקשה. זו הדרך האמיתית להתחיל לתקן."

מזכ"ל בני עקיבא יגאל קליין: "יום לאחר יום ירושלים אנחנו זוכרים את הדבר הפשוט והעמוק ביותר: ירושלים נפלה כשהי מחתרות מפוצלות, ירושלים שוחררה כשהייתה ביננו אחדות וצה"ל נלחם יחד בגבורה. תפקידנו היום המוטל על כתפי הדור הצעיר ביתר שאת לעמוד יחד ולהמשיך יחד את שירת החיים של עם ישראל"

איתי בן חיים, מנהל תוכנית "גרעיני אודי", מסכם בהתרגשות: "מסע האחדות הוא רגע שבו כל ההבדלים מתגמדים מול הרצון המשותף לבנות פה משהו אחר. זה מרגש לראות אלפי בני נוער שבחרו להגיע, להקשיב, להתחבר ולצעוד יחד, גם כשלא תמיד פשוט. אנחנו לא באים למחוק הבדלים, אלא ליצור ביניהם גשר. זה בדיוק הכוח של גרעיני אודי- להדליק אור של תקווה וחיבור בלב הקיטוב."

עמותת "בנתיבי אודי" פועלת מעל לשני עשורים בכדי להפוך את החברה הישראלית לחברה מאוחדת יותר וערכית יותר. העמותה שמה לה למטרה לחבר בין גווניה השונים של החברה הישראלית על ידי עשייה משותפת והתנדבות עם אלו שזקוקים לכך בחברה, כאשר מטרת העל היא להקים גרעינים  בכל שכונה ועיר המושתתות על ערכי האחדות והנתינה. מסייעים במימון הפעילות: הפדרציה היהודית ניו-יורק, גשר מפעלים חינוכיים, עיריית באר שבע, עיריית ירושלים, עיריית מודיעין, עיריית נתיבות ועיריית אופקים, לטובת פרויקט "עושים סדר" נרתמו רשת יוחננוף וחברת "אדמה". לאחרונה הצטרפה קרן אדליס לסיוע בהרחבת הגרעינים בישובים נוספים.

העמותה הוקמה לזכרו של סגן אודי אלגרבלי ז"ל שנפל בלבנון בשנת 1994. תוכנית הנוער למנהיגות מחברת "גרעיני אודי" נוסדה לפני כ-30 שנה לאחר נפילתו של סגן אודי אלגרבלי ז"ל בקרב בלבנון. אודי השאיר צוואה עם משימה לאומית – לחבר בין מגזרים בחברה הישראלית והתוכנית פולת בהתאם למורשת והערכים שאודי השאיר אחריו.