חלב נחשב מקור טוב לסידן, אבל ישנם מזונות רבים אחרים המכילים יותר סידן ממנו. אם אתם רוצים להגדיל את כמות הסידן בגוף שלכם ולא להסתמך רק על חלב - דו"ח שפורסם ב"טיימס" ההודי מצא 12 מזונות עשירים בסידן שיכולים להוות מקור מצוין למינרל החשוב.

צהוב עולה: מה קורה לגוף שלכם כשאתם אוכלים תירס?
הזמר הכי גרוע והדיווה הכי גדולה על הסט: השאלון שהפיל את כוכבי פסטיגל 2023 | צפו

שומשום: שומשום שנמצא בטחינה, חלווה, לחמים, בייגלה, בורקס וסלטים מהווה מקור מצוין לסידן.

זרעי צ'יה: מלבד היותם מקור נהדר לחומצות שומן, אומגה 3 וסיבים, זרעי צ'יה גם מספקים כמות טובה של סידן. טעימים כתוספת לסלט, אסאי, מוזלי ועוד.

טופו: מזון רב-תכליתי שעשוי מפולי סויה ועשיר בסידן. טעים בעיקר מוקפץ או מטוגן במנות אסייתיות, סלטים או חביתות.

שקדים: בריאים ומהווים מקור טוב לסידן. הכי מומלץ לאכול אותם בצורתם הטבעית, אך ניתן גם לקלות ולהמליח אותם או לצרוך אותם כחלב שקדים.

ירקות עליים: ירקות כמו כרוב ותרד ידועים כמלאים בסידן. כרוב ניתן לאכול במגוון צורות: מבושל, אפוי בתנור, טרי בסלט, כממולא ועוד. התרד טעים בסלטים, בפסטות או כתוספת מבושלת בפני עצמה.

כרוב (צילום: אינגאימג')
כרוב (צילום: אינגאימג')

סרדינים: סרדינים קטנים ידועים כעשירים בסידן בנוסף לחומצות שומן ואומגה 3.

סלמון: סלמון נחשב הוא גם מקור מצוין נוסף לסידן. ניתן לאכול אותו אפוי בתנור, מבושל, בכריך, בסלט, בפסטה, בסושי ועוד.

שעועית לבנה: שעועית לבנה היא קטניה מזינה שמספקת כמות מכובדת של סידן. ניתן לאכול אותה כתוספת מבושלת או כחלק מסלט.

תפוזים: למרות שהם אינם עשירים בסידן, תפוזים יכולים לתרום לחלק מצריכת הסידן היומית שלנו יחד עם ויטמין C, אשר מסייע בספיגת הסידן.

ברוקולי: הברוקולי מעניק לגוף ויטמינים וסיבים ומהווה מקור מצוין לסידן. טעים מאוד בבישול, בתנור, מוקפץ או בסלט.

ברוקולי (צילום: אינגאימג')
ברוקולי (צילום: אינגאימג')

תאנים מיובשות: גם טעימות וגם מכילות את הכמות הנכונה של סידן.

דגנים מלאים מועשרים: הסידן נמצא גם בדגני הבוקר שלנו, ואכילתם תיתן זריקת סידן שתטעין לנו את הגוף ותאפשר לנו להתחיל את היום כמו שצריך.