משרד הבריאות פרסם אתמול מתווה רפורמה חדש בתחום הקנאביס הרפואי. לדברי המשרד, הטיפול מועד לטייב ולהפחית את הרגולציה בתחום הקנאביס הרפואי בישראל. ד"ר אופיר לבון, יושב ראש החברה הישראלית לטוקסיקולוגיה בהסתדרות הרפואית, שוחח על כך היום (שלישי) עם ענת דוידוב בתכניתה "איפה הכסף" ב־103fm והביע את דעתו בנושא.

שיקלי נגד סמוטריץ: "אין הצדקה ואין הדיון בשלילת מענקי איזון לרשויות ערביות"
הערכות ראשוניות: זה הארגון שעומד מאחורי מתקפת הסייבר על מעייני הישועה

"קודם כל מדובר באיזשהם שינויים שקשורים למרכיבים שונים בעולם הטיפול בקנאביס למטרה רפואית", ציין ד"ר לבון בפתח השיחה, והסביר: "מדובר בשלבים שונים שעוד יהיו, וצריך להבין את העניין שדורש סבלנות, כאשר היו מספר אלמנטים שנבדקו למטרת שיפור, גם בשיפור הייצור ודברים רבים. ובתוכם יש גם כן מרכיבים שבאים לשפר את הטיפול בתכשיר הזה בקרב המטופלים. הקנאביס אינו תרופה רגילה, הוא טיפול רפואי. המחקר בקנאביס והידע בקנאביס עדיין בשלבים של התקדמות, ולכן להכניס אותו כמוצר רפואי זה לא דבר פשוט".

עוד הבהיר כי "מבחינה רפואית אחד הדברים שהולך להיות שינוי זה מתחיל בשלב ראשון, מתחיל להיות מעבר ממצב שבו הרישיונות שהיו עד עכשיו, שיחידה ספציפית במשרד הבריאות הפיקה רישיון, הדבר הזה מתחיל לעבור לאחריות קופות החולים ולעבוד בצורה שמזכירה טיפול תרופתי. זה אמור להביא למצב שהדיאלוג של המטופל עם הרופא יהיה יעיל יותר. לנסות לתת את הטיפול בלי להתנות ביותר מדי דברים. אנחנו עדיין בשלבים, זה לא יכול להיות בבת אחת, יש רצון עז שזה יקרה מהר. קופות חולים מתארגנות לזה, אבל גם זה לוקח זמן. השלבים הראשונים יקרו כבר לקראת סוף השנה".

"דבר נוסף שנכנס, וחשוב מאוד, זה שגם האריזות יקבלו הגדרה שמזכירה את הדרישות גם מתרופה", הדגיש, "שיצויין לא רק הכמות אלא האחוז של החומרים הפעילים, ויש עוד המלצות. המלצה אחת שעדיין לא התקבלה, זה לשפר את התצורות, בעיקר לעבור כמה שיותר לבליעה של התכשיר כמו תרופות וכמה שפחות לעשן. העישון של קנאביס, עישון של כל חומר הוא מאוד מסוכן לבריאות, ומצד שני אפשר להשיג את יתרונותיו הטיפוליים של הקנאביס בבליעה. הרפורמה מכוונת לזה".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm