רמות סוכר גבוהות לאורך זמן אינן רצויות ומטרת העל היא מניעת הסיבוכים המקושרים לרמות הסוכר הגבוהות. רמת הסוכר בדם קשורה לרוב ישירות למה שאתם אוכלים ולכן על ידי בחירת מזונות בריאים ו"ידידותיים" לרמת הסוכר שלכם, ניתן להשפיע ישירות על רמת הסוכר בדם.
ממרחי קטניות: קטניות הן מזון על והן עשירות בשלל ערכים תזונתיים. ניתן להכין ממרח חומוס / עדשים / שעועית (הרשת מלאה במתכונים כאלה) ובשילוב ירקות טריים חתוכים או מאודים או קרקרים ביתיים מזינים מדובר במעדן. אמנם הקטניות עשירות בחלבונים אך הן עשירות גם בפחמימות ולכן מומלץ לבדוק השפעתן על הסוכר עם מד סוכר רציף או גלוקומטר. השריית הקטניות ו/או הנבטה שלהן יכולה להפחית את האינדקס הגליקמי שלהן ולהביא לרמות סוכר טובות יותר לאחר אכילתן.
פופקורן: אם אתם מאלו שאוהבים לנשנש חטיפים מלוחים משקיות מרשרשות אבל יודעים שהחטיפים האלה הם מזון אולטרא מעובד ועשירים במלח ובפחמימות, נסו פופקורן טרי מוקפץ עם או ללא תבלינים. שלוש כוסות פוקפורן חד פעמיות שוות ערך למנת פחמימה אחת.
פירות טריים: חשוב להקפיד על אכילת מנת פרי אחת ברגע נתון לעומת מצב של אכילת מספר מנות בבת אחת. בנוסף, חשוב לבדוק את ההשפעה האישית של כל פרי על רמת הסוכר שלכם בדם כיוון שאין המלצה על פרי מותר או אסור וניתן לנסות לאכול את כל סוגי הפירות. מנת פרי יכולה להיות כל פרי בינוני (למשל נקטרינה אחת) או שני פירות קטנים (למשל שני שזיפים קטנים) או ספל קוביות אבטיח או מלון. לעתים, שילוב של הפרי עם חלבון או שומן יכול לסייע בשיפור רמת הסוכר לאחר אכילת הפרי, למשל שילוב של אגוזים או גבינה קשה עם פרי.
תה לא ממותק או מים בטעמים: כשבוחרים חטיף, שימו לב גם לבחירת המשקה שלצידו. מומלץ להימנע ממשקאות ממותקים ומיצים (כולל מיצים טבעיים שכן כמות הסוכר שלהם זהה למיצים שאינם טבעיים וקצב ספיגת הסוכר בדם גבוה). גם שתיה דיאטטית מומלץ להגביל עקב השפעה פוטנציאלית של תחליפי הסוכר על רמות הסוכר בדם ומשקל הגוף. מים הם תמיד האפשרות המועדפת ובנוסף אפשר להכין תה קר או מים בטעמים תוצרת בית עם עלי נענע טריים, פלחי תפוז או לימון, שורש ג'ינג'ר ועוד.
פיצוחים: קבוצת האגוזים / גרעינים / שקדים היא בחירה טובה לנשנוש במהלך היום בתנאי שהם נאכלים בצורתם הטבעית וללא המלחה. מזון זה עשיר בערכים תזונתיים. מבחינת השפעתם על הסוכר, האגוזים מכילים פחמימות בכמות זו או אחרת (בין 25-10% בדרך כלל) ולכן השפעתם על הסוכר תהיה תלויה בכמות הנאכלת.
שלגון בננה בציפוי שוקולד: מתחשק לכם ארטיק מתוק? נסו את מתכון הבננה פופ המצופה בשוקולד. ממליצה להתחיל מחצי בננה ולבחון את ההשפעה על הסוכר וכן לא לאכול זאת כקינוח לאחר הארוחה. ניתן גם להחליף את הבננה בתותים (מצורף מתכון למטה).
שוקולד מריר: שוקולד המכיל אחוז גבוה של מוצקי קקאו (90-70% קקאו) יכול להוות ממתק טעים ובמקביל לא יעורר אכילת יתר בדומה לשוקולד חלב. מניסיון, על פי רוב, שורת שוקולד לא תגרום לעלייה משמעותית ברמת הסוכר בדם.
אפרסקים בגריל: אם אתם אוהבים על-האש בקיץ, ומנצלים את שעות הערב למנגל, זה בשבילכם. תנסו אפרסקים בגריל. הם פשוטים להכנה והתוצאה הסופית נהדרת. פזרו מעליהם מעט אגוזים טחונים ואל תשכחו לנטר סוכר לאחר מכן.
עוגיות ביתיות: עוגיות ביתיות המבוססות על שומשום, גרעינים ושבבי שקדים הן קלות להכנה, ניתנות להקפאה ומהוות נשנוש בריא, מזין וידידותי לסוכר. על אותו עיקרון ניתן להכין קרקרים מלוחים ביתיים המבוססים על גרעינים, קמח שקדים ופשתן.