כאשר עוד גל ועוד זן חוזרים לאיים על הבריאות והשגרה שלנו, וגם כאשר אתם בסטרס בגלל מצב פוליטי או שביתת מורים, הבריאות הגופנית והנפשית שלנו עומדות למבחן. לעתים כאשר מערכת החיסון לא חזקה מספיק אנחנו עלולים לפתח מחלה או "לתפוס וירוס" יותר בקלות. מה עושים? מונעים.

ה-FDA קבע: הרכיב בתרופות להקלה על אף סתום אינו יעיל
האם אנחנו לא לבד ביקום? נאס"א עושה סוף לשמועות

אימוץ עקרונות (לא מסובכים) ואורח חיים של רפואה מונעת ישפרו את העמידות של הגוף ברעלנים ומזיקים וכתוצאה מכך בפני מחלות שונות. 

ארבעת המופלאים: שינה, פעילות גופנית, תזונה והפחתת סטרס

עולם הרפואה המשלימה מורכב משיטות טיפול רבות, מדיקור סיני ועד ביופידבק, מרפלקסולוגיה עד טווינא ושיאצו, אך משותפים לכולן עקרונות הבסיס שתורמים לתפקודו התקין של הגוף, והם: תזונה מאוזנת, שינה איכותית, פעילות גופנית והפחתת לחץ. שוב, עקרונות אלה נכונים לכל עת ועל אחת כמה וכמה עכשיו.

הפחתת לחץ

לחץ (סטרס) הוא מנגנון אנושי הישרדותי שנועד לסייע לנו לצאת ממצוקה. כשהוא נמשך לאורך זמן הוא הופך פוגעני ואף קטלני, כך הראו מחקרים רבים שהוכיחו כי סטרס מעלה את לחץ הדם, את רמות הסוכר ועלול לגרום גם לשורה של מחלות, וביניהן סרטן. הלחץ משתק את פעילותו התקינה של הגוף ומפר את האיזון הפנימי. הבעיה היא שלא תמיד אנחנו יכולים להפחית אותו. ימים ארוכים בעבודה, תקופת בחינות ועוד הם גורמים חיצוניים שמייצרים סטרס. 

נסו להפחית את הלחץ בכל מה שבשליטתכם – הקפידו על הפסקות ומנוחות, פנו לכם זמן איכות לדברים שחשובים לכם, הפחיתו קצת בצריכת החדשות ובמסכים בכלל, הקפידו על שינה טובה שתמלא את המצברים והימנעו מעימותים מיותרים, יהיה לזה זמן גם אחר כך. גם פעולות אקטיביות יכולות לעזור – ריקוד, צחוק, שירה או פינוק בדמות עיסוי מקצועי. תמיד תוכלו לנסות את נקודות הלחיצה שמציעה הרפואה הסינית. 
זו תקופה טובה להעניק לגופכם טיפולי מגע מרגיעים, או לרכוש טכניקות עצמיות להפחתת לחצים בשיטת ביופידבק.

מה כמה? שבע שעות שינה

שליש מחיינו אנחנו מבלים בשינה, והיא בריאה וחשובה לנו ולתפקוד של מערכת החיסון שלנו. שינה איכותית תסייע לירידה במשקל (כן כן), עוזרת לחשוב בצלילות ומונעת סטרס. לרוב הצעירים והמבוגרים יספיקו שבע שעות שינה רצופות כדי למלא מצברים ולהיערך ליום חדש.

פעילות גופנית

אפילו שחם, חשוב להקפיד על שגרת אימונים. רוצים לעשות זאת במזגן? התאמנו בבית מול סרטוני אימון מהרשת. כמובן שזוהי תקופה מצוינת להתאמן בשחייה, בריצה, באופניים, בהליכה, מה שמתאים לכם וגופכם מסוגל לעשות. תמיד תוכלו להתייעץ עם מטפל מוסמך איזו פעילות גופנית תשרת אתכם בצורה הטובה ביותר.

הספורט לא רק משפר את תפקוד הגוף, אלא מעניק תרומה גדולה לשיפור ההרגשה ועל הדרך גם מסייע בסילוק רעלים מהגוף, מייצר תנועה ופותח סתימות.

פעילות גופנית (צילום: אינג'אימג')
פעילות גופנית (צילום: אינג'אימג')

תזונה – עשה ואל תעשה:

למרות הדחף, כדאי לוותר על מתוקים, על מזונות מתועשים, על מאכלים העשויים קמח לבן וכדומה. הם גוזלים אנרגיה מיותרת ממערכת העיכול שלנו ולא נותנים ערך כמעט בתמורה. עכשיו זה הזמן לבחור במזונות עשירים בנוגדי חמצון כמו ירקות. כדאי להעניק לעצמכם ארוחות מושקעות כשהאוכל שיהיה על הצלחת יורכב מכמה צבעים. גם נשנוש של אגוזים או שקדים טבעיים ייתן לנו ערך רב. בטיפולי נטורופתיה או רפואה סינית יוכלו המטפלים להתאים לכם אישית צמחי מרפא או תוספי תזונה במידת הצורך. לבינתיים ודאו כי צריכת האבץ שלכם מספקת שכן זהו מינרל שמחזק את מערכת החיסון.

הכותב הוא הרופא הראשי של כללית רפואה משלימה