במקסיקו נשארו עודפים גדולים של אבוקדו שכידוע מבשיל מהר ומתקלקל מהר וכל הסחורה בבת אחת. במקום לזרוק את האבוקדו האלו החליטו לעשות מחקר: לקחת אוכלוסייה ענייה ונחשלת במקסיקו, כאלו שהתזונה שלהם גרועה ונשענת בעיקר על פחמימות זולות (לחם וחטיפים), ולהכריח אותם לאכול כל יום שלוש יחידות שלמות של אבוקדו ליום.

אחרי כמה שבועות נצפתה ירידה במשקל אצל רוב המשתתפים (בערך קילו אחד ירידה, קצת פחות). אבוקדו, כמו כל מזון שומני, תורם לשובע. תחושת השובע תורמת להפחתת פחמימות ריקות שגורמות להשמנה. המסקנה האמיתית יכולה להיות: החלפת ארוחות שמכילות פחמימות ריקות, בארוחות שמכילות שומן איכותי – תורמת לשובע גדול ולפיכך בהפחתה לא מודעת בצריכת הקלוריות היומית.

אבוקדו (צילום: אינגאימג')
אבוקדו (צילום: אינגאימג')

איך לשלב?

כמות הקלוריות שבאבוקדו  160 קלוריות למאה גרם (שקול ללא קליפה וגלעין), כף אבוקדו זה בערך 25 גרם, כ-40 קלוריות, ונחשבת למנת שומן (במקום כפית שמן או כף טחינה בארוחה), או כממרח ללחם. אבוקדו שלם ממוצע מכיל 300-400 קלוריות.

הצעות לארוחות בוקר משביעות עם אבוקדו:

- חצי אבוקדו, חצי קוטג', סלט גדול
- פרוסת לחם מלא עם רבע אבוקדו, ביצה קשה, ירקות חתוכים
- שייק ירוק עשיר מיוגורט חלבון עם רבע אבוקדו, בננה וכפית סילאן