"הפירות היבשים והפיצוחים השונים אומנם עשירים ברכיבים תזונתיים בריאים, אך הם גם עשירים בקלוריות רבות. לכן, אפשר לצרוך מהם, אך במידה הנכונה", מציינת ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, לקראת ט"ו בשבט.

ד"ר אבל ומפרטת את מספר  הקלוריות בפירות היבשים ובפיצוחים, ללא קליפה,  המאפיינים את ט"ו בשבט:

  • 100 גרם שקדים –     629 קלוריות.
  • 100 גר' אגוזי מלך – 690 קלוריות.
  • 100 גר' אגוזי פאקן – 726 קלוריות.
  • 100 גר' בוטנים     – 585 קלוריות.
  • 100 גר' קוקוס      – 362 קלוריות.
  • 100 גר' צימוקים   – 294 קלוריות.
  • 100 גר' פיסטוקים – 627  קלוריות.
  • 100 גר' תפוחי עץ מיובשים – 260  קלוריות.

ביחידה אחת של פרי יבש  (גודל בינוני):

  • ביחידת תאנה מיובשת (דבלה) -  50 קלוריות.
  • ביחידת פפאייה מיובשת -  80 קלוריות.
  • ביחידת משמש מיובש -  20  קלוריות.
  • ביחידת תמר מיובש - 25 קלוריות.
  • בפרוסת  תפוח עץ מיובש - 10 קלוריות.
  • בשזיף מיובש  -  כ-18 קלוריות  ליחידה.
  • בחרוב  - כ-37 קלוריות  ליחידה.
  • בחופן צימוקים (כ-15 יחידות )  - כ-47 קלוריות 

בחופן פיצוחים:

  • בחופן שקדים  ( כ-15 יחידות ) – כ-138 קלוריות.
  • בחופן אגוזי פקאן ( כ-15 יחידות ) -  כ-159 קלוריות.