מומחה משיב: האם הסלמונלה בתנובה ושטראוס מוכיחה שהמזון בישראל מסוכן?

בשיחה עם ענת דוידוב הסביר פרופסור חגי לוין מה המשמעות של הימצאות החיידק במפעלים של שתי ענקיות המזון בישראל, וביקש להרגיע: "כל שנה יש מקרים רבים של ריקול"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מפעל תנובה
מפעל תנובה | צילום: יונתן זינדל
מנכ"ל שטראוס מבטיח פיצוי כפול לצרכנים שנפגעו מפרשת הסלמונלה. צילום: באדיבות החברה | צילום:

לדבריו של פרופ' לוין, "אבקת החלב משמשת במגוון גדול מאוד של מוצרים, למשל מוצרי חלב, חטיפי אנרגיה, שוקולדים, תחליפי חלב לתינוקות ולבעלי חיים. לכן צריך להבין מה בעצם קרה כאן והאם יש סכנה לבריאות הציבור. למרות שלכאורה החימום אמור לפתור אותנו מהחשש הזה, עדיין צריכה להיות פה בדיקה יסודית".

עם זאת, הודה כי "כשבודקים יותר מוצאים יותר. למעשה, כל שנה יש מקרים רבים של ריקול. נכון, לא בקנה מידה כזה נרחב כמו של שטראוס, אבל כל עוד הם לא מדווחים בתקשורת הם כאילו לא קיימים".

לסיכום הבהיר: "אנו צריכים להסתכל על בריאות הציבור באופן רחב יותר, וכן גם על הביטחון התזונתי. בסוף, אם המחיר של הפירות והירקות הוא גבוה מאוד בעוד המחיר של הממתקים הוא זול מאוד - אז ברור שהילדים שלנו אוכלים הרבה יותר ממתקים והרבה פחות פירות. אני חושב שיש פה הזדמנות לצמצם את הצריכה המופרזת שלנו ואת ההתמכרות המוגזמת שלנו לדברים שהם לא בריאים".

תגיות:
תנובה
/
ריקול
/
סלמונלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף