פרשת הסלמונלה במפעלי שטראוס ממשיכה להסתעף: בימים האחרונים התגלה החיידק גם במפעלי תנובה לאחר שנמצא באבקת החלב. בחברה ובמשרד הבריאות סירבו לחשוף את זהותם של המפעלים שככל הנראה כבר עשו שימוש באבקה הנגועה בסלמונלה. פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, התייחס לנושא וביקש להרגיע את החששות. בשיחה עם ענת דוידוב, בתוכנית "איפה הכסף?" ב-103FM, אמר כי עוד מוקדם להסיק מסקנות. 

בפתח דבריו אמר: "נמצא ממצא חריג של סלמונלה באבקת חלב, זה לא דבר שאנחנו רוצים לראות, זה לא דבר שרואים כל יום. הדבר הזה דורש חקירה, חשוב להבין האם היה פגם בתהליך הייצור או בשמירה על הסטריליות ומה המקור, איזה ליקויים יכלו לגרום לזה".

על השאלה האם קיים קשר עקיף או ישיר לאירועים בשטראוס, אמר: "אלה זה שאלות שצריך לחקור ואז להגיע האם יש סכנה לבריאות הציבור.  לא הייתי ממהר מיד לקבוע שאין סכנה כזו עוד לפני שסקרנו. היום יש טביעת אצבע לכל חיידק, ואפשר לראות אם היו חולים בחיידק בישראל".  

מנכ"ל שטראוס מבטיח פיצוי כפול לצרכנים שנפגעו מפרשת הסלמונלה. צילום: באדיבות החברה

לדבריו של פרופ' לוין, "אבקת החלב משמשת במגוון גדול מאוד של מוצרים, למשל מוצרי חלב, חטיפי אנרגיה, שוקולדים, תחליפי חלב לתינוקות ולבעלי חיים. לכן צריך להבין מה בעצם קרה כאן והאם יש סכנה לבריאות הציבור. למרות שלכאורה החימום אמור לפתור אותנו מהחשש הזה, עדיין צריכה להיות פה בדיקה יסודית". 

עם זאת, הודה כי "כשבודקים יותר מוצאים יותר. למעשה, כל שנה יש מקרים רבים של ריקול. נכון, לא בקנה מידה כזה נרחב כמו של שטראוס, אבל כל עוד הם לא מדווחים בתקשורת הם כאילו לא קיימים". 

יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור טען כי "הפיקוח על המזון בישראל לוקה בחסר. צריכים מדיניות לאומית בנושא המזון, כי המזון שאנחנו אוכלים בישראל לא מספיק בטוח ולא מספיק בריא". 



עוד אמר: "לצערי יש היום בעיה קשה מאוד בתחום של הביצים בישראל, אנו יודעים שתנאי הגידול של התרנגולות בלולים הם בלתי סבירים ואלו בעיות שלא מטופלות. המערכת היא מורכבת ואין פתרונות קסם. הכשלים של חברת שטראוס הם מסמרי שיער. הרי לא היה להם מנהל תחום בטיחות המזון במשך חצי שנה - זה בלתי נתפס, זה מטריד מאוד". 

לסיכום הבהיר: "אנו צריכים להסתכל על בריאות הציבור באופן רחב יותר, וכן גם על הביטחון התזונתי. בסוף, אם המחיר של הפירות והירקות הוא גבוה מאוד בעוד המחיר של הממתקים הוא זול מאוד - אז ברור שהילדים שלנו אוכלים הרבה יותר ממתקים והרבה פחות פירות. אני חושב שיש פה הזדמנות לצמצם את הצריכה המופרזת שלנו ואת ההתמכרות המוגזמת שלנו לדברים שהם לא בריאים".