ביצים

הביצים ידועות בתכולת החלבון שלהן ובקלות ההכנה שלהן. הן ממלאות תפקידים רבים בגוף והן מכילות אצטילכולין שמסייע בזיכרון וריכוז והוא חיוני לתפקוד המוח. ביצים מקושקשות, מבושלות או מטוגנות הן מקור עשיר לחיזוק המוח בארוחת הבוקר.

סלמון מעושן

בעוד שרוב הדגים לא נחשבים בדרך כלל כמזון לארוחת בוקר, סלמון מעושן הוא ללא ספק אחד המקורות הבריאים ביותר לחלבון לכלול בארוחת הבוקר שלכם. בנוסף לחלבון, סלמון מכיל גם שומני אומגה 3 חיוניים שיכולים להועיל למוח. אומגה 3 יכולה לסייע בהתפתחות המוח של ילדיכם וכן צריכת אומגה 3 במהלך ההריון עשויה להיות חיונית להתפתחות העובר. 

פירות יער

סוג זה של פירות ידוע בערך התזונתי הגבוה. בעוד שכל פירות היער הם מקור לסיבים, ויטמינים ומינרלים, הם מכילים גם נוגדי חמצון הידועים בשם פלבנולים. כל נוגדי החמצון מגנים על התאים מפני נזק עתידי, ולתרכובת זו בפרט עשויה להיות השפעות שמחזקות את המוח. 

זרעי פשתן

זרעי פשתן הן מקור צמחי מצוין של אומגה 3 ומכילות שומנים בריאים כמו בסלמון. מחקר שנערך במכרסמים מצא שצריכת זרעי פשתן יקדמו השפעות נוירו-פרוקטטיביות וזיכרון מרחבי אצל צאצאיהם. 

אגוזי מלך 

אגוזי מלך מכילים אומגה 3 עם תרכובות פוליפנוליות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות שמועילות למוח. מחקרים מראים שלתזונה המכילה אגוזי מלך עשויה להיות השפעה חיובית על הזיכרון והלמידה, משפרת את הקוגניציה ועלולה להפחית את הסיכון לפתח ליקוי קוגניטיבי קל. 

עלים ירוקים

קטגוריה זו של ירקות כוללת קייל, תרד וכרוב והם מכילים חומרים מזינים מועילים רבים, לוטאין, חומצה פולית, בטא-קרוטן ופילוקינון. הם מסייעים בהאטת הירידה הטבעית של היכולות הקוגניטיביות שעלולות להופיע בגיל מבוגר.

זרעי דלעת

בעוד שכל האגוזים והזרעים מכילים שומנים בלתי רוויים בריאים, החומרים התזונתיים המצויים בזרעי דלעת עשויים להועיל גם למוח גם. כמו מזונות רבים אחרים ברשימה זו, זרעי הדלעת מכילים נוגדי חמצון המגנים על תאי הגוף והמוח מפני נזקים. בנוסף, זרעים אלה מכילים אוסף של מינרלים ואבץ שעוזרים גם לבריאות המוח.