מחלוקת התעוררה לאחרונה במצרים לאחר שאתרי התקשורת החלו לפרסם "אבקת ביצים" והציעו להשתמש בה כ"תחליף לביצים מקומיות טריות", שמחיריהן עלו באופן דרמטי במדינה.

בשל כך, הועבר מידע לא אמין על אבקת ביצים, והוא התפשט עד כדי כך שחלק מערוצי התקשורת החלו לפרסם הצעות לשימוש בה ב"מתכוני בישול", מבלי לוודא את השפעתה על בריאותם של הצורכים אותה.

ההתפשטות המהירה של מידע זה עוררה חשש לשימוש לרעה באבקה, וגרם למשרד החקלאות המצרי להתערב ולהבהיר אחת ולתמיד: אלו הם הסיכונים בשימוש ב"אבקת ביצים":

  • במשרד הדגישו כי האבקה "לא נאכלת ואינה תחליף לביצים טבעיות", וכי השימוש בה "מוגבל להכנת ממתקים בלבד".
  • ראש אגף הלול בהסתדרות לשכות המסחר, ציין בראיון טלפוני לתוכנית טלוויזיה מקומית כי "אי אפשר לאכול אבקת ביצים, הן משמשות לתעשיית המתוקים בלבד".

בנוסף, סגן נשיא הפדרציה הכללית של יצרני עופות במדינה הסביר כי "אבקת ביצים קיימת במצרים במשך שנים", והוסיף כי יש להם "שימושים ספציפיים בכמה מפעלי ממתקים ומאפיה", וכי "ההבדל בינם לבין ביצי מאכל הוא שאבקת ביצים היא מיובשת, ולכן היא מחזיקה מעמד זמן רב יותר".